corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hök (1) hok (5) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Reklámfilm

2008.03.02. 12:32 - S Uni V. Rock

Címkék: video reklam

Utóbbi években egyre több egyetem készítette el az interneten terjeszthető reklámfilmjét. A Magyarországon világhírű Corvinus Egyetem sem akart kimaradni a sorból és egy meglehetősen unalmas, de igényes kivitelezésű filmmel nevezett.

A képek nagyon szépek mind a városról, mind a suliról, a zene rendben van bár eléggé rágógumi(de miért nincs megjelölve a forrás), a szöveg is korrekt (bár kicsit túl van nyújtva, 3-4 perc is elég volna). Nagy öröm volt, hogy nincsenek a műfajra oly jellemző debil interjú bevágások, ahol mindenki dícséri az egyetemet 5 másodperces snittekben. Egyébként némileg persze átverés a főépület homlokzatát és az új épület belsejét felváltva mutogatni, de reklámba elfér az ilyesmi.

A hazai felhozatal két kitűntetetten debil alkotása: 1 2.

Erről pedig várjuk a kommenteket.


A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr67361815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu/ 2008.03.02. 13:14:13

A szöveg "korrekt", abban az értelemben, hogy nincsenek benne ordító hibák és stílustalanságok. De.

Aki bármelyik magyar egyetemmel kapcsolatban ki meri ejteni a "leading" szót, arra ráuszítanám az inkvizíciót. Komolyan.

Meg hát aki ilyen reklámfilmet csinál bármelyik magyar egyetemről (intézményi szinten nincs kivétel), abban nem merül fel, hogy esetleg nem kellene tele pofával hazudni?

Különösen bájos a "scientific performance"-ról szóló elmélkedés, hogy abban majd jól vezető szerepre törnek, ezt is sok egyetemről hallani, de hát hogy úgy mondjam, ebben nincs kibontva az igazság minden részlete. Például az a részlet, hogy a hazai egyetemek tragikusan szegények minőségi publikációkban és idézett oktatókban, ellenben csurig vannaj "helyi szinten világhírű" szakemberekkel.

A turisztikai rész meg szerintem olyan, mintha nyugdíjas amerikaiaknak készült volna, nem diákoknak, és ezzel mindent elmondtam.

rc 2008.03.02. 21:43:40

A Corvusos snittet nem kommentálom, jobb is.
BTW a másik kettőt illetően: a Pannonos az tudom hogy igazi, mert egy PE-s haverom mutatta még korábban, de a nyíregyi főiskoláról belinkelt videót nem hiszem el hogy hivatalosan lenne. VAGY MÉGIS???????

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu/ 2008.03.02. 22:34:50

Bármilyen magyar felsőoktatási intézményről bármit simán el lehet hinni. És annak az ellenkezőjét is.

noirp 2008.03.03. 17:26:04

Csak pár mondat:
A 2. debil filmecskéhez fűzném hozzá: én bizony nagyon elszégyelltem magam, mikor láttam :-(
Veszprémben végeztem (vegyészmérnökin), ezér' fáj a film. Azért nem erről szól a veszprémi egyetem, persze ezt vagy elhiszitek, vagy nem. (Messziről jött ember azt mind, amit akar)
Hál' a jó istennek a filmen szereplő minősíthetetlen barom már nem a rektorunk. Hál'a jó istennek.

Péter 2008.03.03. 18:51:01

A képi világban nem látok koncepciót, elég unalmas nézni. Néhány kifejezetten idegesítő kép is van benne, pl. 2.16, 3.08, 3.30, 5.16... áh, nem is sorolom tovább. Ötlettelen, sablonos, sőt, előnytelen kameramunka.
A másik oldalról pedig el kéne dönteni, hogy az arisztokratikus stílust akarja-e az egyetem, vagy a friss üde lendületes imázst. A kettő között ebben a filmben is óriási szakadék feszül. (A felzászlózott diplomaosztótól a ledfalig.)

Totyaman 2008.03.03. 21:40:47

Sztem az első video roppant szórakoztató, viszont nem ezt kellett volna belinkelni, hanem a nyíregyházi főiskola bemutatkozik címűt. Ez itt más kategória, mivel a közgázos civil szervezetek is csinálnak hasonló jellegű, bár nem szókimondó videókat.

marlon bandó 2008.03.03. 21:51:37

Corvinushoz: már akkora hagyománya van a Közgáznak, h még reklám nélkül is simán veri a többit (ph-k, színvonal, dipi minősége etc) A promófilm kicsit amatőr lett, meg kicsit hosszú, vhogy nem áll össze a kép meg a szöveg nekem, olyan mint a betanult szöveg

2. klip: vp-ben szívok jelenleg is. Gaál Zozó bá egyébként jó fej, mert mindig van benne elég alkohol, de áltmen vizsgán tavaly vagy 300-an mentünk be, 6-an ugrottunk be, 4 meg sikeresen levizsgázott. Aki meg nem, annnak ott volt a nyári kurzus 20 ropiért. Szóval nem korrekt. Hiába nem rektor már, még mindenki segget nyal neki. Vp soha többet (mert szar)!

Nyíregyi főiskola: ez már a legalja. A video mellé remélem gumit is osztogattak, mert ezek alapján el kell majd. nagyon neugierig vagyok, vajon kedves tanári kar mit szólt hozzá?... Tíz szopás = egy diploma???

Tatrai Peter 2008.03.30. 04:50:58

Eloszor a temahoz: a film szerintem is hosszu es vannak benne olyan snittek amelyek tenyleg eleg sablonosak (konyve fole gornyedo holgy, amint epp az oran jegyzetel), viszont megmutattam nehany velem egyutt kulfoldon tanulonak, es kivancsian vartam a velemenyuket, es meglepoen pozitiv hatast valtott ki beloluk (remelem nem csak a szemembe nem mondtak eros kritikat). Igaz pont az a bevagas, ahol azt lattak, hogy nagyon sok ember hallgat egy tanart, azt nem ertettek. Itt ugyanis csak es kizarolag kis letszamu szeminarium jellegu orak vannak. Viszont Budapestrol es az egyetemrol bevagott kepek kello lenyugozo hatassal voltak rajuk, ami nem tetszett nekik az ominozus led-fal, ami szerintem tobbsegeben a diaksagnak sem tetszik. Szoval vannak pozitiv es negativ kritikaim a filmet illetoen (tobbsegeben pozitiv), de messze tulszarnyalja sok kulfoldi egyetem, altalaban interjukra epitett videoit.
A masik ket emlitett video:
1.: Pannon Egyetem: biztos forrasbol tudom, hogy azt a Rektoruk teljesen komolyan gondolta, mint marketing video, de az o stilusahoz ez tokeletesen illik is. Izles kerdese, hogy ez kinek jon be es kinek nem...sajat velemenyem, hogy egy rektor van annyira koztiszteletnek orvendo szemely, hogy ilyen videot nem illik forgatnia magarol.
2.: Nyiregyhazi Egyetem: a belinkelt video legjobb tudomasom szerint nehany hallgato altal keszitett egyeni "remekmu". Ezt egyetemi reklamfogaskent emlegetni tobb, mint tulzo.

rc 2008.04.01. 02:18:08

Peter: koszonom a reszletes valaszt. Gondoltam is hogy a NYF videoja nem hivatalos, ezt meg Mo-i intezmenyekbol sem neznem ki.


süti beállítások módosítása