corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hök (1) hok (5) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Vége

2011.03.31. 21:21 - corvinyusz

Címkék: diploma tanszék diak tanarok

Lediplomáztam.
Ha újra 18 lennék, nem ezt az egyetemet jelölném meg február közepén.
Olyan helyet jelölnék meg, aminek nem neve van, hanem használható tudást ad.
Ahol tanítanak is valamit, amivel később tud is az ember kezdeni valamit.
Ahol olyanok tanítanak, akik a való életben is dolgoztak már az adott területen.
Nem nagy, kiöregedett nevek kellenek az egyetemre, hanem piacképes szaktudást adni tudó emberek.
Felesleges olyan programokat tanítani, amiket már évek óta nem használnak.
Minek könyvelünk papíron? 4féléven keresztül?
Miért tanítanak az egyetemen olyan tanárok, akik a megfelelő fokozatuk megszerzése óta egyetlen könyvet sem olvastak (nem, még internet se) , egyáltalán nem fejlesztik magukat a saját szakmájukban? Nem haladnak a korral, diavetítőt használnak, e-mailt félévente egyszer olvasnak...

Sajnálom, hogy a nagynevű egyetemen olyan profilba vágó ismeretanyagok, amire máshol szakok, választható szakirányok épülnek, mégcsak választható tárgyként sem szerepelnek az adott terület diákjainak órarendjében. Hogy minden tanár csak azt tudja, amit a saját könyvében/kollégájának a könyvében leírtak 10-15 éve. Hogy ez egy olyan egyetem, ahol nem csak a tanárokat nem érdekli a diákjaik nevei, de sikerült elérniük, hogy mi se tudjuk, hogy hívják őket.
Mert nem tanítanak. Csak előadást tartanak!

Sajnálom, hogy aki nem akar külföldön tanulni, hogy a TO-n küzdeni a kinti féléveiben szerzett kreditekért, annak ez az egyetem nem kínál szinte semmi használhatót.
Sajnálom, hogy a tanszékek megkeserítik az itt tanuló diákok életét, és ezt senki sem akarja észre venni, mindenki a homokba dugja a fejét.
Sajnálom, hogy olyan szintű bürokrácia van az épületben, ami miatt görcsbe rándul minden hallgató gyomra év elején, és év végén, ügyintézésnél, kérvényezésnél... Mellette pedig a kommunikáció egy nagy nulla.
Sajnálom, hogy 5,5 év alatt egyetlen 20 perc alatt lezajló tárgy-vagy vizsgafelvételnek sem voltam átélője.

Az egyetlen jó dolog, amit ezen az egyetemen kaptam (néhány baráton túl) a könyvek.
A Corvinus könyvtár valóban irigylésre méltóan bő választékú, folyamatosan frissülő, az ügyintézők rugalmasak, az olvasótermek szépek. Legalább a diákság olvassa a könyveket, hamár a tanárok nem.

Sajnálom, hogy ezt az egyetemet választottam.
Jó híre van, jól mutat egy CV-ben. Felveszik az embert, és ott bizony kiderül, hogy az egyetemen tanultak 97%-át soha az életben nem használja. Az a 3 % pedig bőven kevés ahhoz, hogy boldoguljon a munkahelyén, egy csomó gyakorlati dolgot bizony ott kell megtanulnia-pedig mennyivel jobb lett volna, ha legalább a szakirányos tárgyak egyikén bemutatják, hogy bizony, bizony, a való világ, az így működik.
Nem úgy, ahogy az Egyetemen tanították.

Hozzáteszem, nem vagyok egyedül a véleményemmel.
Így gondolja a nagy többség, akinek nem volt olyan rokona, ismerőse, nagy baráti köre, aki a papír után a feneke alá tette a cégesautót.
Aki ismeretségi kör nélkül kerül ki az egyetem falai közül, annak bizony igen sokat kell a Valódi életről tanulnia, hogy ne álljon be a diplomás álláskeresők közé.

Elment 5 év az életemből, lett egy diplomám, de nem tanultam semmi használhatót.

Agyő, balra el!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr272789492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2011.03.31. 21:46:56

Volt egy "fejes", aki néhány hónapja elhatározta, hogy ő bizony nem fog minket hagyni, hogy lediplomázzunk.
Bármennyire is küzdött, bármennyire is minden eszközt megragadott, végül mégiscsak sikerült nekünk, tizenkettőnknek.

A mai napig is ott virít a leckekönyvünkben: "ismétlésére beadott kérelmét, a korábban az ügyben kiadott tájékoztatást figyelembe
véve elutasítom. Tanulmányait az alapképzésben folytathatja, vagy megszűnik hallgatói jogviszonya."

Ezúton üzenem, 5éves diplomát kaptunk, mi, tizenketten!

walnutgrove 2011.04.10. 00:41:59

Hmm... bocs a gyanúsítgatásért, de egészen véletlenül nem ti vagytok azok, akiknek elég sokáig nem lett meg a módszertani szigorlatuk?

valaki76 (törölt) 2011.04.13. 16:03:23

„Ha újra 18 lennék, nem ezt az egyetemet jelölném meg február közepén.
Olyan helyet jelölnék meg, aminek nem neve van, hanem használható tudást ad.”

No de hol van ilyen??? (közgáz-vonalon)

Ötlet?

(nekem nincs)

PS: ha államilag finanszírozott voltál, akkor legalább ingyen jártál. Gondolj azokra, akik milliókat fizetnek ezért az élvezetért:)

óriás 2011.05.08. 10:24:10

"Ha ma közgazdaság-tudományt (és nem menedzsmentet) szeretnék tanulni, akkor könnyen lehet, hogy nem a Corvinus K-karát, hanem az ELTE TÁTK közgazdasági képzését választanám. A Közgázról sajátos viták után távozó, saját rajongói klubbal bíró Pete Péter és munkatársai rövid idő alatt sikerült egy elismert képzést összerakniuk, jó példája ennek az általuk jegyzett Eltecon blog, ami a legjobb magyar közgazdasági blog. Ha MBA érdekelne, könnyen lehet, hogy nem a Corvinusra mennék, hanem a CEU-ra."
mandiner.blog.hu/2011/05/06/eljen_a_kozgaz_eljen_a_corvinus
Igen, ez ennyire egyszerű:)

Monorau Bukurea 2011.05.10. 22:20:07

Talán rossz szakot/szakirányt fogtál ki. A régi ötéves képzés a G karon kifejezetten színvonalas volt, és majdnem minden ismerősöm egyöntetűen állítja ezt. Bár az pár évvel korábban volt, nem is tudtam, hogy van, aki még csak most végez. Én jártam a BGF-re is, és ott több volt a munkahelyen "másnap bevethető" tudás, de sokkal kevesebb a széles látókört adó, és a tanulásra tanító tantárgy. Néhány év elteltével az egykori BGF-es csoporttársak még mindig ugyanabban a pozícióban dolgoznak, míg a közgázos csoporttársak már előreléptek. És nem a diplomájuk miatt, meg nem is az ismerőseik miatt. Persze lehet, hogy eleve szélesebb látókörű, fejlődőképesebb emberek jártak a Közgázra, szóval nem biztos, hogy az egyetem érdeme ez. A közgáz angol nyelvű MBA-jéről is jókat hallottam, magas beosztású vezetőktől, bár azt hiszem, hogy aki a régi ötéves képzésben a legnépszerűbb egy-két szakirány valamelyikére bekerült, az lényegében MBA szintű tudást kaphatott. Akinek ez sem volt elég, az a szakkollégiumokban hihetetlen erejű szakmai és kapcsolati tőkére tehetett szert, azt hiszem, ebben tényleg egyedülálló a Corvinus.

Kis Mirjam 2016.02.10. 15:23:49

Kár, hogy nem hallgattam Rád és nem rögtön egy külföldi egyetemre mentem..... 5,5 év elpazarolva, nálam is... sajnos.

tokenhunter 2016.05.06. 17:36:02

Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudásoddal". Sokan beképzeltek akiket a Corvinusra felvesznek, mihelyst kikerülnek, rájönnek, hogy mégsem tudnak semmit sem. Nekem sosem volt ilyen gondom, sosem éreztem magam hátrányban egy BGF-en végezettel szemben, bocsi most már BGE, ami egy vicc kategória. Más egyetemen főiskolán még jóformán saját könyvük sincs, vagy a miénkből tanítanak, vagy azt lemásolják, és saját néven adják ki. Szoktam más könyvéből is tanulni de fölösleges, még mindig a régi számviteli dolgokat tanítják (máshol!). Az sem igaz, hogy elavult programokat tanítanak, hogy akár egyet is említsek. Európa legnevesebb pénzügyi és számviteli képzését nyújtó, st galleni HSG egyetemen, sőt a Zürich-i egyetemen sincs sem spss sem Matlab, vagy Bloomberg.... nálunk van ez is, Matlab nincs sem a BGF-en, sem a BME-én. Nem hiszem, hogy más egyetemre való beiratkozásod után sokkal okosabb lettél volna, szerintem a hibát elsősorban magadban keresd. Sokkal több corvinusos diákot ismerek, akik jobb cégeknél helyezkedtek el, vagy épp külföldön, vagy alapítottak saját céget. Nekem sem volt komoly ismeretségi köröm, a családom sem gazdasági területen végzett, nekik sincsenek befolyásos ismerősei, mégis most havi 2-3 millió Forintot keresek külföldön. Ja, a "gagyi" corvinusos diplomámmal... Különben nem volt kötelező a Corvinuson ragadnod, más egyetemekről főiskolákról is jelentkeztek át mindig a Corvinusra, és a Corvinusról is voltak csapattársak, akik Zsigmond Károlyra, vagy egyéb könnyebb mankóegyetemre mentek át. A diploma amúgy is csak egy papír. Egyik egyetemen sem azt fogod megtanulni, hogy XY vállalat hogyan könyvel, mert mindnek saját programja van, amit csak az adott vállalatnál mutatnak meg, tanítanak meg. Egyébként interjúkon mindig papíron kellett könyvelni, annak ellenére, hogy számítógépen kellett később a munkámat végezni.


süti beállítások módosítása