corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hok (5) hök (1) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

A tárgyfelvétel margójára

2010.01.04. 18:12 - corvinyusz

Címkék: neptun

Miért kell megváltoztatni időről időre szó nélkül a neptun skinjét?
Miért kell olyan tárgyakat is kiírni, amik igazból nem kerülnek megnyitásra az adott félévben?
Miért nem lehet beállítani,hogy ne 20-asával, és ne ABC rendbe nyissa meg mindig a tárgyakt, ha én az összeset szeretném látni, és évfolyam szerint?
Miért kell az olyan, ritkán használt gombokat, mint a nyomtatás, táblázat, rajzszeg, nagyító ilyen nagyra csinálni, míg az érdemi dolgokat( pl a jelentkezési kockát) mikronnyira?
Miért nem bírják egységesíteni, hogy az óra időpontját, és helyét a megjegyzés, vagy az órarendinformáció oszlopba írják a tanárok?
 

 


 

Ha így van feltöltve az időpont, az nem teszi az összehasonlíthatóságot lényegesen nehezebbé? Dehogynem! Ha az órarendinf. oszlopba egymás alá szépen ki lennének írva az idősávok, akkor sokkal könnyebben meg lehetne nézni, így valószínűleg manuálisan kijegyzeteli magának mindenki, és úgy kezdi el hasonlítgatni, neki melyik a jó.

Látott-e már valaha valaki írva bármit a Tematika, és a Jegyzetek fülre?

Nyusz

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr311645791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2010.01.06. 13:27:18

Ezek a kérdések szerintem minden hallgatóban felmerültek:)

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.01.06. 13:33:50

@Tom Keller: igen, csak nekem az a problémám, hogy senki se próbál tenni ezek ellen/mellett, senki se emeli fel a hangját. Mint a fűtéses esetben, senki nem keresi meg őket, hogy basszus, hidegvan, hahó... néma gyereknek anyja se érti a szavát. ha mindenki magában mormog tárgyfelvételkor, akkor a neptunüzemeltetés nem fogja tudni,hogy nekünk bajunk van. de ha minél többször szóvátesszük, nagyobb valószínűséggel történik valami.

midrovertalt 2010.01.08. 01:16:38

1. lényegtelen kérdés, nem befolyásol semmit
2. elfér, de nyilván szükség van arra, hogy ne legyenek ott
3. Be lehet állítani, ha rákattintasz a 20-asra, akkor kidobhat egyszerre akár 500 tárgyat is, ugyanígy, ha valamelyikre (Ajánlott félév, Tárgy neve, Tárgy típusa, stb.) rákattintasz, az alapján fogja rendezni a Neptun. Persze, jó lenne egy alaposabb szűrő, amikor ezek vegyíthetők.
4. Jó a kérdés, bár megint csak lényegtelen. Amit használsz, úgyis megtalálod. Ez csak kényelmi dolog, ennyire meg nem kell elkényelmesedni szerintem. :)
5. Mert leszarják. :) Így vagy úgy megtalálod, úgyis.
6. Nem, még nem aktív, de a közeljövőben már tervezik, hogy használni fogják.

A 6-os kérdéshez kapcsolódóan fontos azt megemlíteni, hogy a Közgáz Campus HÖK oktatásosai felülvizsgáltak minden tantárgyi adatlapot minden képzéstípusban. Rengeteg hiányosságot találtunk, a problémákat jeleztük az illetékes oktatóknak. Ez annak a kezdete, hogy a jövőben időben elkészüljenek ezek a tárgyi adatlapok, időben elérhetőek legyenek a hallgatóknak (ezáltal biztosítva nekik a tanszabadságot). A fő cél, hogy ezek a tematikák a Neptunba kerüljenek be. Legkésőbb 1 év múlva ilyenkor szerintem már ott lesznek, de nem tartom kizártnak azt sem, hogy már szeptembertől ott találkozhasson vele a hallgató...

Így röviden ennyi! :)

Monorau Bukurea 2010.01.08. 01:52:24

@dobroczkiadam: 5. Nem lesza...., hanem a Neptun béna. Egy termet csak egy tárgyhoz enged rendelni, de sok esetben egy órán több képzés hallgatói ülnek, akik különböző tárgykóddal hallgatják ugyanazt a tárgyat. Ezek körül csak az egyiknél lesz ott "rendesen" a terem, a többinél kénytelenek a megjegyzés rovatba írni. 6. A több évre állandó tantárgyi adatlap felvitele reális felvetés, de a félévente változó tantárgyi tematikára nagyon nem praktikus a Neptun, azt sokkal szerencsésebb volna intuitív tanszéki honlapokra felvinni (ott az is láthatja, aki a Neptunban esetleg nem látja a tárgyat), vagy a Moodle e-learning rendszerbe, amely lényegesen kényelmesebb és fejlettebb hallgató és oktató számára is.

midrovertalt 2010.01.08. 03:08:22

@Monorau Bukurea: 5. Köszi, ezt a technikai részletet nem ismertem. :)
6. Valóban a fő cél, hogy a hallgatóhoz elérjen az adatlap, az információ. Van is a Corvinusnak egy nagy adatbázisa (haljak meg, ha most tudom a pontos linket), amiben rengeteg adatlap fent van. Persze ez egy alig ismert adatbázis, én is csak véletlen akadtam rá.

Közben megtaláltam: portal.uni-corvinus.hu/index.php?id=22716&no_cache=1
Persze, rengeteg tárgy hiányos adatlap tekintetében. De legalább már van egy adatbázis, ahol gyűjtik. Persze a Moodle egy remek lehetőség lenne. De előbb jussunk el odáig, hogy az oktatók kitöltik azt a formát, amit tantárgyi adatlapnak hívunk... :)

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.01.08. 08:38:35

@dobroczkiadam: ha minden 3.kattintásom talál csak valódi kiírt tárgyra,akkor az nekem speciel nagyon zavaró. Vannak tárgyak,amik 3éve kint vannak, de mégse indulnak.
Az is nagyon zavar,hogy ha tárgy/vizsgafelvételkor minden egyes tárgy/vizsga felvétele után kidob a neptun, mindig egyesével kell visszaállítanom,hogy igen, 500-as lapozás,és igen, ilyen oszlop szerint rendezve. Semmi értelme a 20-as rendezésnek!Senkinek se elég az.
Ha épp változott a neptun skinje,mint most, és azok a gombok is mintha egyre nagyobbra nőnének,mint ahogy most, akkor megtörténhet,hogy egyesek annyira nem találják a dolgokat, hogy pl felhívnak engem telefonon, mint például most.
A tematikák fül már nagyon rég óta ott van, holott van,ahol a saját honlapjára se képes felvinni a tanár. Az időpont-terem kiírásról mindjárt beteszek egy prtsc-t, és meglátod,mire gondolok...

midrovertalt 2010.01.08. 11:31:02

@corvinyusz: Nyusz, ehhez csupán annyit, hogy a 20-as lapozásnak van értelme, méghozzá a gólyák esetében, hiszen kötelező, választható tárgyaik igen kevés van. Tudom ezt onnan, hogy szeptember elején 0. héten, amikor oktattuk nekik a Neptunt, elegendő volt a 20-as lapozás.
Persze, nyilván ők a gólyák, kisebbség...mi meg, akik ötévesben vagyunk, végképp mindegy. :) Velünk már nem foglalkoznak! :D

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.01.08. 11:53:54

@dobroczkiadam: hát én elhiszem, hogy elég nekik a 20-as, de 3. félévben már legalább-et kell lapozni. nem hiszem, hogy sokkal lassabban tölt be a kép, ha egyszerre mondjuk 100 jönne be.
ha összeszámolom, legalább 4-5féle nyelv, u.ennyi választható, stb, azért ez a 20 éppen hogy elég...


süti beállítások módosítása