corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hök (1) hok (5) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

A tanszékek és a TVSZ

2010.02.24. 13:05 - corvinyusz

Címkék: egyetem tanszék tanarok hiányosságok

Szeretettel ajánlom ezt a postot blogolo+-nak, aki szerint problémáimmal bátran forduljak a rektorhelyetteshez.

Adott a TVSZ 5§ (5) pontja (bizony, ez ám 2009 decemberi friss TVSZ, gondolom te is tudsz róla, hogy frissült, nem?...)

A tantárgyi követelményrendszer a hallgatók és az oktatók számára megfogalmazza teendőiket és azok határidejét annak érdekében, hogy a hallgatók a tantárgyat teljesíthessék.  A tantárgyi követelményrendszert a hallgatói információs rendszerben a tantárgyfelvételnél megjelenő információknak tartalmaznia kell, azt a hallgatók számára a regisztrációs időszak első napjától, legalább elektronikus formában, az oktatás első hetében pedig a tanszéki hirdetőtáblán írásban elérhetővé kell tenni, és a hallgatókkal szóban is közölni kell. A Kar rendelkezhet úgy, hogy a tantárgyi követelményrendszer csak a hallgatói képviselő írásbeli ellenjegyzése után érvényes.  A tantárgyi követelményrendszer időben történő meghirdetéséért és tartalmáért a tanszékvezető/intézetigazgató felel. Amennyiben a tanszékvezető/intézetigazgató nem intézkedik, a hallgatók kifogásaikat írásban jelezhetik a regisztrációs hét utolsó napjáig az illetékes  Kar oktatási ügyekért felelős dékánhelyettesének, aki köteles eljárni az ügyben. Ha a hallgató ebben az esetben nem jár sikerrel, kérelemmel fordulhat a tudományos és oktatási rektorhelyetteshez. A rektorhelyettes egyedi elbírálásban orvosolja az esetleges joghátrányokat

Kéremszépen! Ezek szerint minden tanszéki hirdetőtáblán ott lóg az összes tantárgy tematikája, ugye? Fussunk csak egy gyors kört az egyetemen... Ha jólsejtem csak a Vezetéstudományi Intézet, és a Statisztika tansziék faliújságán találjuk meg pöpecül kiraktva a tantárgyi tematikákat.
Most akkor fogjam meg a Rektorhelyettes úr kezét, és vezessem körbe az Egyetemen, hogy lássa, az összes tanszék magasról tesz a kötelezettségeire?
Nézzük végig a honlapokat, korábban is írtam már, a tanszékek nem rakják fel az információkat! Moodle-on is csak 3 tantárgy tematikája van fent a 3. héten!
Sőt, volt olyan tanszék is, ami körbeküldött szeptemberben, a 0.héten egy üzenetet, hogy az első héten nem tartanak órákat. És persze a honlapjukon sincs fent semmi! Na akkor a diák mi alapján válasszon tanárt, hogy rendezze a félévét, ha foggalma sincs, mi lesz a tárgyból a követelmény?

Szívesen írok én minden fellelt hiányosságról a Rektorhelyettes úrnak, de egy fél A4-es füzetet tele tudnék írni! Csatoljak képeket, videófelvételeket?

A tanárok tesznek a diákokra, leadják a tematika szerint ütemezett anyagot -jóesetben a 80 perc keretén belül, rossz esetben a 90.percben hagyja el a tanár száját a mondat, hogy és akkor most nézzük azt a feladatot, amin a vizsgázók 95%-a elcsúszik...számvitel...- és angolosan távoznak az órák végeztével.

Én elhiszem, hogy a tanárok is panaszkodnak a diákok szorgalmának hiányára, van mire, de egy olyan egyetemen, ahol könyörögni kell a tematikákért, (mert fel nem tölti a tanár, órára meg 15-darabot hoz be a 100 fős terembe) ahol a 'gyakorlat' jelzésű órákon is csak a tanár beszél, és elmeséli a könyvének összes fogalmát, és elméletét, ahol egy e-mait nem tudnak küldeni, hogy bombariadó van, ne gyere órára, ahol a tanároknak küldött e-mailjeim fele megválaszolatlan marad... ott igen sok diák érzi úgy, ha ezt tudtam volna, nem jövök ide...
Sajnálom, de ez az igazság. Sokkal többet vártam ettől az egyetemből, mind szellemiségben, mid oktatásban, mind a tanárok színvonalában.
Nagyon sok diáktársamtól hallom vissza ezeket a gondolatokat, lassan szállóigévé válik, hogy a Közgázt azért fejezi be mindenki 5 év alatt, mert nincs miért ittmaradni, mert jobb lenne már túllenni ezen az egészen, és elmenni innen.

Mérföldekkel kevésbé lennék ilyen negatív, ha legalább a kommunikáció működne az egyetem, és a diákok között! De hiába kilincselek a TO-ra, hiába írom a panaszokat a HÖK-nek, a Kommunikációs irodának, nem változik semmi.
Nem szólnak, hogy megújult a TVSZ, vagy egy része (pl most decemberben is), nem szólnak, hogy bombariadó van, nem szóltak, hogy bevezették a kreditdíjjat, nem szóltak, hogy a nyári vizsgaidőszak utolsó 2 hetében az E épület mosdóinak fele se működik(vizsga végeztével inkontinencia rulez), nem kapsz választ soha a kérvényekre, változatlanul nagyon hideg vagy borzasztóan, feleslegesen meleg van bizonyos termekben, soroljam még?
Én javítani szeretnék ezeken a dolgokon, de mindenhol csak falakba, süket fülekbe, és a felelősök hiányába ütközök. Senki se tudja, hogy az adott problémát kinek kéne megoldania... 

Nyusz

Szavazz!

 

ha a kommentesre szavazol,kommentelj!

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr111786439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midrovertalt 2010.02.24. 14:36:49

A Gazdföci Tanszék is kipakolja a tematikáit a hirdetőre, bár interneten nem teszik elérhetővé.

Monorau Bukurea 2010.02.25. 00:12:51

Nyusz, kicsit túlzásba esnek ezek a dühből írt posztok. Nem tetszik, hogy egymás után jelennek meg olyan kritikai bejegyzések, amelyekben "általában" beszélsz hiányosságokról, problémákról. Most kezdjük el sorolni tételesen, hogy melyik tanszékek példásan részletes útmutatói érhetők el a tanszék honlapján, melyik tanszék vitte fel majdnem az összes tárgyát a Moodle-re stb.?
Baj, hogy Moodle, Intranet, tanszéki honlap, Neptun, CooSpace stb. rendszerek sokaságában kell eligazodni, de azért sokkal jobb a helyzet, mint ahogy írod.
A XXI. században kifejezetten kérem, hogy a tanszékek NE rakják ki a faliújságra a tantárgyi útmutatókat! Vajon ki nézné ott őket? Egy nagyobb tanszéknél hány faliújságra férne ki (akár egymás alá rakva is)? Ha valakinek tetszik, mi garantálja, hogy nem viszi magával? Ha mindenáron papíron kell, miért nem elég a tanszéki titkárságon való átvétel?
És mégegyszer: ha valami nem tetszik, tessék konkrét tanszékeket megnevezni, és nem az egész egyetemet szídni. Ha itt nem lehet nyíltan megírni a hunyók nevét, akkor hol lehet?!

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.25. 00:38:52

jó, hogy dühös vagyok, mikor ma azért maradtam le egy katalógusos órámról,mert az egyetem semmilyen módon nem kommunikálja a bombariadót, és 2x kell telefonálnom, és még ígyis fals információt kapok!
Ha valami elévült, érvényét veszti, vegyék ki a TVSZ-ből. De a két mód közül legalább az egyikben legyen már elérhető a tantárgy!
Ha kell, holnapra összeszedem, hogy a 9tantárgyamból hánynak nincs fenn a honlapján a tantárgyam adatlapja, jó? Egy korábbi postban már írtam egyébként kettőt.

Az a baj, hogy az egyetemen rengeteg az általános hiányosság, igen! És a honlapokra nem kerülnek ki információk, még akkor se, amikor saját fülemmel hallom, hogy egymás után 3diák kérdezi meg a TO-s nénit ugyanarról (kreditszámítás), akkor sincs fent sehol egyértelműen. 1000+1ilyen konkrét példát is hoztam! Nem várom el, hogy mindenki rakja fel Moodle-re, de legalább a tanszéki honlapon legyen már elérhető az a tematika...Aki nem ért hozzá, ne menjen egyetemi tanárnak!

Crawly 2010.03.08. 14:04:55

valóban kicsit nehéz egy ekkora és meglehetősen hierarchikus szervezetben megoldani a problémákat, mert nagyon sokszor felmerül az illetékesség kérdése. de szerintem annak mindig van eredménye, ha az ember normális stílusban, személyesen kér segítséget valakitől, és akkor az adott tanár/dolgozó - ha személy szerint nem sikerül megoldania, akkor is legalább továbbítja a kérést.
az észlelt problémákkal amúgy nincs baj, csak nem TO-s nénik innovációs hajlamában kéne bízni, hogy majd ők honlapot fognak maguktól szerkeszteni pl., hanem megkeresni valakit, aki továbbítani tud KONKRÉT megoldási ötletet, és esetleg felajánlani a segítséget a megvalósításban.
én így szoktam problémát felvetni. persze a provokatív stílus se rossz, csak az a baj vele, hogy aki eddig magasról lesz¤rta a hallgatókat, azt nem fogja meghatni, csak annak szúrja a szemét, aki egyébként pont azért dolgozik, hogy ezek a dolgok ne így működjenek...

Inco 2010.03.29. 10:23:33

Nem tudom mit sírtok ennyit. Örüljetek, hogy ide jártok. Érdekes nekem sikerült elvégeznem, fél évet csúsztam mondjuk, egy kis félre értésből, de a lényeg, hogy soha semmilyen tájékoztaóra nem voltam kíváncsi. Simán meg lehet csinálni mindent... Én is megbuktam párszor a nehezebb tárgyakból, de kurvára nem a tantárgyi tájékoztatón múlott az egész, hanem azon, h nem tanultam. Igaz a TO-n, meg az egyes tanszékeken néha akadoznak a dolgok, meg az új épület is omladozik. Miért szerintetek máshol jobb, most komolyan??? Akkor előttettek a lehetőség, húzzatok el máshova, aztán sok sikert. Kiváncsi vagyok, hogy hogy boldogulnátok egy műszakin, vagy bgf-en. Sztetek ott nem ugyan ez megy? Életem legszebb 5,5 évét töltöttem el ezen az egyetemen, és nem akadtam fennt ilyen kis szarságokon. Inkább élvezzétek még, hogy egyetimsták vagyok, ahelyett, hogy sír a szátok minden miatt! Mert ha egyszer elvégzitek hiányozni fog. Én is így gondoltam amíg oda jártam, h jajj a TO így, meg úgy a tanszékek, meg de köcsögök a vezszervesek, de most legszívesebben vissza mennék, és nem egy multinál dolgoznék napi 8 órában... Használjátok ki ezeket az éveket, és ne akadjatok ki ilyen kis hülyeségeken! :)


süti beállítások módosítása