corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hok (5) hök (1) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Bombariadó a Corvinuson!

2010.02.24. 09:53 - corvinyusz

Címkék: to könyvtár bombariadó

Mint gondolom ti is tapasztaltátok, az egyetem Pesti Campusán az elmúlt hetekben több bombariadó is volt februárban: 10-én az E és C épületekben, 22-én mindhárom épületben, és ma is mindhárom épületben.

Ez igen bosszantó, a délelőtti órák elmaradnak, a könyvtár se nyit ki, délelőtt TO sincs.
Az, hogy két szerda is érintett, azt jelenti, hogy eddig a szerda délelőtti órákból csak egy került megtartásra a háromból...
Ráadásul mindenki értetlenkedik, hiszen szorgalmi időszak elején nem sok tétje van a dolognak, mégcsak azt se lehet mondani, hogy meg akar úszni egy vizsgát valami elmebeteg.

És mi az ami hiányzik az Egyetem részéről?
A KOMMUNIKÁCIÓ!
Honnan tudtam meg mindhátom időpontot időben? A twitterről és e-mailből, utána rágugliztam, és megtaláltam online is, majd felhívtam az ismerőseimet, akik még semmiről se tudtak. Mindez reggel 9 és 10 között zajlott minden esetben.
De a mait pl már a neten se találtam meg, így telefont ragadtam, így bizonyosodtam meg róla (a 7.telefonszám fel is vette...)

Az Egyetem felől sem a bombariadó megkezdéséről, sem a befejezéséről SEMMILYEN információt nem kaptunk!

Csak találgatni lehet, hogy vajon most is be tudják-e fejezni egyre, vagy hogy ha azt írták a neten, hogy délre fejeződik be, akkor a 11.20-as órával mivan, és vajon a Sóházba be lehet-e menni? Senkinek sincs otthon internete / mobilinternete / laptopja azok közül, akik órákra kizáródnak az egyetemről? Senki nem tud a sarki netházba bemenni? Érdekes, a végzős gyűrűről 4helyről értesültem...

NEM  hiszem el, hogy ha általában már 8 óra előtt jött a telefon, senkinek nem volt arra módja, lehetősége, hogy a diákokat értesítse!
NONSZENSZ, hogy egy ekkora egyetem nem képes egy körüzenetet küldeni neptunon,vagy e-mailben, webmail-en, hogy bombariadó van az egyetemen, az adott napon 3 idősávnyi óra elmarad!
ÉRTHETETLEN, miért kell a könyvtárnak ezesetben egész nap zárva lennie?!

Miért kell a Közgázos egyetemistáknak megint azt érezni, hogy leszarják őket?
Az Egyetemből egyetlen e-mailt sem kaptunk, hogy elkezdődött, tart, vagy meddig fejeződik be a bombariadó.
Senki nem tud küldeni egy körüzenetet? Senki nem tudja kiírni a honlapra? Senkit nem érdekelnek azok a diákok, és tanárok, akik 8-tól, 9.40-től és 11.20tól járnak órára?
Mégis miért nem érzi senki feladatának az egyetemi polgárok tájékoztatását? Kérvényezni kell?

Köszönjük szépen, kommunikáció, Budapesti Corvinus Egyetem, 2010.

Szavazz!
 

UI: a Facebookon már csatlakozni lehet az Elegem van a Corvinus Bombariadóból csoporthoz, és a szintén nagyon népszerű Bombariado van HahadejoMegint Najo visszafekszem MEGINT Fszom csoporthoz, és az angol nevű I check my e-mail, before going to school, to make sure, there's no bombalert csoporthoz. Ezekszerint legalább a diákokat nem hagyja nyugodni a téma...
Kérem, ha valaki értesül egy újabb eseményről, kérem ide rakja fel, és tényleg csekkoljuk a postafiokot, mielőtt suliba megyünk, amíg ez az őrült szórakázik.

Innen van a kép is, köszi a tippet!

 

Üdv: Nyusz

 

 Update:
Bár 2 órakor telefonon azt az információt adták,hogy 4-ig tart valószínűleg a C-ben a vizsgálat, most derült ki, hogy a 14.50-es órákat már megtartották. Remélem ea hiányzásokat a hatalmas információhiány számlájára írták...
Nem tudom, mégis mit gondolnak, itt dekkolunk egész nap, és óránként bepróbálkozunk?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr491786074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mainstream 2010.02.24. 11:05:01

Teljesen igazad van. Bosszantó az egész. Az otthon lévőket sehogy sem értesítik, de a vicc az, hogy az épületekben lévőket sem. Nem egy esetet hallottam, hogy onnan tudta meg egy tanár/diák, hogy az épületben, ahol ő épp az órára készül bombariadó van, hogy egy ismerőse felhívta, hogy "hé, hol vagy? gyere ki, mert riadó van."
Ez az 5. évem itt, és eddig még nem volt egy riadó sem, legalábbis nem hallottam róla. Most meg 3 héten belül 3?! Valaki unatkozik? Vagy romlott a morál az egyetemen, és visszamentünk a dedóba? Vagy a túlpartról vicces nézni, hogy mászkálunk a suli körül tudatlanul?

Azt vajon honnan tudják, hogy mikor robban a bomba, persze ha lenne bomba?

2010.02.24. 11:26:05

tanujjá ne magyarázzá

adam182 2010.02.24. 11:30:55

abszolút egyetértek, ugyanezt hangoztattam már az első után. hogy azóta sem változott semmi, az meg teljesen felháborító.

www.facebook.com/photo.php?pid=30811521&l=936c3dab57&id=1090249342

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.24. 12:23:36

@Hannibal King: hát azért azt nem várhatod el, hogy felhívjanak mindenkit egyesével:)
Nekem speciel egyik reggel sincs 8tól órám, és 'puncsos Pesti' vagyok. Igen, a géppel kezdek reggel.

Szerintem az is nagy segítség, ha legalább 1-2helyről elindul az infó, hogy gáz van, mert így egyelőre mindig csak onnan értesülünk, hogy a reggel8kor koppanók írnak.

Abból nem lenne probléma, ha több helyről kapnánk az infókat, de az, hogy az Egyetem semmilyen módon nem próbál kommunikálni velünk, az azért felháborító! Azért azt is jó lenne tudni, meddig tart az egész, mert azzal, hogy elkezdődött az átvizsgálás, még nem vagyok beljebb...a 4.sáv ok, vagy nem ok?

Nyilván nem lehet mindenkit elérni, de az Egyetem meg se próbálja, itt a legnagyobb gond szerintem!Ha legalább azt tudná az ember, hogy meddig tart...

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.24. 13:06:19

@Hannibal King: jó, de mi, akik csak azt az infót láttuk, hogy bombariadó van, mi még ennyit se tudtunk...

kb 3 percbe telne egy twitteraccountot csinálni meg egy hivatalos facebookost is, és adott esetben 5perc alatt el tudnák küldeni neptunkörüzenetben, twitteren és facebookon is a hírt. Szerintem legalább a diákok fele értesülne így. Én ma reggel 4 embert hívtam fel, és a 4ből 4 tőlem tudta meg, hogy mi van.10órakor.

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2010.02.24. 14:01:19

Amúgy most délután 2 van, kapott bárki bármilyen hivatalos e-mailt vagy hivatalos oldalon láttatok kiírást? Én nem.

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.24. 14:02:57

@Tom Keller: most olvasom, hogy a C-ben délután 4-5ig tart, de a Sóház már üzemel teljes gőzzel...Ott csak találnak valami gépet, nem?

Voyageuse 2010.02.25. 09:28:55

Tényleg bosszantó, hogy nem értesítenek. Bár nem tudom, hogy hogyan lehetne megvalósítani. Neptunra üzenetet küldeni csak az egyetemi hálózatba kötött gépekről lehet, a honlapot szerkeszteni (kiírni a figyelmeztetést) szintén. Az egyetemi hálózatba kötött gépek pedig a lezárt épületekben vannak...
Én is mindhárom alkalommal már a vonaton ültem, amikor hívtak, hogy mizu :-(

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.25. 10:15:46

@Voyageuse: egyetemi wifi? első alkalommal pl a Sóház nem volt lezárva. Most is a Sóház órákkal hamarabb felszabadult, mint a C épület.Ha írtak volna üzenetet, hogy hánykor nyit a többi...
+ én tegnap el tudtam érni egy embert bent telefonon,tehát van bent ilyenkor is ügyeletben valaki.

Crawly 2010.02.25. 10:50:52

szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy ha le vannak zárva az épületek, akkor a kommunikációs iroda dolgozói is PONTOSAN ugyanannyit tudnak az egész bombariadóról, mint bárki.
ide is mindenki bejött reggel 8ra. és annyit mondtak, hogy nem tudják, mikor nyitnak az épületek. egészen addig, amíg be nem fejeződik az átvizsgálás, semmi sem biztos. ez az információ mennyiben segíteni bárki tájékozódását?mi lett volna a helyes? felírni a honlapra, hogy BOMBARIADÓ, immár 3.szor a héten, semmit nem tudunk, ne gyertek be suliba?
és aztán meg minden diák arra hivatkozva nem megy egész nap órára, mert a Komm. Iroda azt írta...? vagy írjuk ki a percenként változó híreket?
most azt mondták, 4kor nyit, ja, de várjatok, most azt, hogy 3kor...
az órákat minden tanár egyéni döntése alapján tartja meg.
érdekes, énis be tudtam menni a katalógusos órámra, pedig senki nem értesített előtte külön kérvényben, hogy meg lesz tartva.
a bombariadók így is sokat ártanak az egész egyetemnek, még saját magunkat is égessük azzal, hogy naponta kiírjuk az egyetemi főoldalra, hogy vmi idióta miatt MÁR MEGINT bombariadó van?
aki tájékozódni akar, az menjen fel facebookra, twitterre, telefonáljon vagy akármi.az ilyen félhivatalos infok megosztására vannak kitalálva ezek a felületek. az egyetemi kommunikációnak nem feladata, hogy kamu híreket osszon meg több ezer emberrel.
emellett nem véletlenül van kitalálva az a rendszer, hogy kívülről nem lehet a több ezer embert érintő infokat kiküldeni és megosztani...
nagyon könnyen vissza lehet élni ugyanis az ilyen dolgokkal, és mindannyian ismerjük az egyetemisták ilyen téren való találékonyságát...
érdekes: a BKV sztrák kapcsán kiadott, a hallgatók vizsgázását megkönnyíteni szándékozó rektori utasítást senki sem köszönte meg, vagy jelezte volna az egyetemi kommunikációnak, hogy mennyire hasznos volt.

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.25. 11:53:47

@Crawly: hát hogyha 8kor kimegy egy e-mail, hogy bombariadó van, akkor sejteni lehet, hogy 1ig eltart.

100ak vándoroltak be feleslegesen.az lett volna a helyes, ha szólnak a diákoknak-valaki,aki kompetens-hogy a 8-as, 9.40-es és 11.es órák elmaradnak, további információt még nem tudnak. ÉS amikor feloldják a lezárást,akkor arról is küldjenek információt, mert most is jóval tovább volt zárva a C, mint az E. Amikor a Sóház felszabadult, lehetett volna onnan is információkat küldeni, hogy még meddig van zárva a C. például.

Múltkor arról ment körüzenet, hogy 'a főépület déli bejáratát kizárólag a pinceklub használhassa', péntek este biztos sok embert volna zavart volna ezen információ hiánya.de az, hogy még órákon keresztül nem tudunk bejutni az egyetemre, az kicsit közhasznúbb lett volna-szerintem.
A BKV sztrájkos e-mailnek én speciel örültem, bár abból is az első igen későn lett kiküldve emlékeim szerint.

midrovertalt 2010.02.25. 13:35:47

@corvinyusz: Nyusz, én attól tartok, hogy Neked semmi sem tetszik ezen az egyetemen.

Nekem tudod mi hiányzik erről az egyetemről? Az, hogy akik ilyen szépen osztják az észt arról, hogy mi rossz, sosem állnak elő épkézláb és konstruktív javaslatokkal.

Ennek ellenkezőjére jó példák Reizer Balázs írásai itt és a Közgazdászban, a problémát megfogalmazza, vitát generál azzal, hogy megoldást is javasol, ami konstruktív.

Ha ez irányba el tudsz mozdulni, akkor talán beérhet a blogba fektetett munkád gyümölcse. SzVSz.

Crawly 2010.02.25. 13:55:58

@corvinyusz: azt a bizonyos e-mailt a campus iroda küldte, saját hatáskörében.
mivel azonban a lezárt épületben nehézkes az egyetem vezetőinek kommunikáció is, ezért nem küldhet ki senki olyan e-mailt, amelyért teljes mértékben vállalja a felelősséget. délután kiment a rektori körlevél, ennyi, amit a vezetőség mondhat, mert bármi mást mond, azt majd számon kérik rajta...
és az, hogy "lehet sejteni, hogy 1ig eltart", a legjobb mondatod.
melyik egyetemi vezető aláírásával menjen ki egy ilyen tartalmú mail?
hidd el, nem csak téged érintett rosszul az egész ügy, csak nem értem, miért kell mindig ennyire arrogánsan hozzáállni a dolgokhoz, és miért nem próbáljuk meg inkább előbb átgondolni, mielőtt előszeretettel hangoztatjuk, hogy leszar minket az egyetemi kommunikáció, amikor ez - hidd el, első kézből tudom - nem igaz...

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.25. 14:53:53

@Crawly: eddig a 3 riadóból 1 se ért véget 1 előtt tudtommal. Sejthető, hogy a 11.20as órákat nem tudják már megtartni, ha ezt tudjuk, már beljebb vagyunk.
legalább amikor már tudják, hogy MOST ebben és ebben az épületben végetért, legalább akkor küldjenek e-mailt.

szeretném, ha nekem pl valaki produkálná azt az e-mailt, amiben a kreditfizetésről tájékoztatnak minket még a tárgyfelvétel lezárása előtt. Mert hogy például ilyet se kaptunk. 15 nevet simán ide tudnék írni, akik velem együtt novemberben értesültek a dologról.

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.25. 15:08:39

@dobroczkiadam: igazad van, több negatívumot tudok felsorolni az egyetemmel kapcsolatban ,mint pozitívumot. Nézd meg a szavazásokat légyszíves, nem machináltam őket.

51-en írták, hogy többet vártak az egyetemtől, és 7en, hogy többet kaptak,mint várták.
A másik szavazásban 0 szavazat jött a tananyag nehézségére, ellenben 22 a kommunikáció hiányára!
Merem állítani,több levelet írtam a HÖK-nek, mint eddig bárki az évfolyamomból. Legalább 5 javaslatom volt a TVSZ bővítésére is, de még ígéretet se kaptam rá, hogy beleteszik, pedig tök logikus.
Pörgesd végig a postjaimat, írok megoldást is,nem csak problémákat! A KOMMUNIKÁCIÓT kicsit javítani. Bármi problémám van pl a fűtéssel kapcsolatban, kinek írjak? Ha rámész az egyetem honlapján a kapcsolat gombra, egy outlook ablak jön be! röhej!
Minden,amit hibaként, hiányként, negatívumként leírok, azt át lehet konvertálni, pozitívumra, de a kedvedért írok egy megoldás postot is,ha kell.

105 diák szavazott arra, hogy mindegy, hogy hogy,de értesítsenek már valahogy a bombariadóról, miközben úgysejtem a Kommunikációs iroda egy munkatársa kommentelt kicsit feljebb,hogy miért lennénk mi beljebb attól, ha kiküldenének egy e-mailt, hogy 'bombariadó van,de nem tudjuk meddig'...szerinted? Mert esetleg tudnánk, hogy az első 2-3 sávra nem kell bemenni. Nem ücsörögnénk órákat a környék teázóiban, kávézóiban. Ne mondja már nekem senki, hogy aki bent ül az egyetemen bombariadó alatt is, és fogadja a hívásokat az érdeklődőktől, az nem tud küldeni egy kör-emailt.
A HÖK az évkönyvi fotózásról miért tudott mailt küldeni, erről miért nem?Például? Miért nem érzi senki feladatának az egyetemen, hogy tájékoztassa a diákokat a bombariadóról?Nem feltétlenül a Kommunikációs Iroda, hanem Bárki, akinek módja van rá!

Mainstream 2010.02.25. 15:19:38

Facebookon van nem is 1 csoportja az egyetemnek, őket például nem lehetne értesíteni? Ha ők írnák ki, hogy úgy tűnik 4ig nem lehet bejutni, akkor az nem hivatalos, mégis infó. Sőt ott ha folyton változik az időpont sem annyira gáz.
Azt remélem, hogy ezeken a napokon a katalógust semmibe veszik, mert nem egy ismerősöm hiányzott az óráról amiatt, mert a rendőrök 4 órát mondtak nekik, pedig 2től már be lehetett menni, és a kettő utáni órákat meg is tartották. Sokan nem is tudták, hogy hiányoztak az óráról. Azt meg csak nem várják el, hogy az épületek körül álldogáljunk 3-4 órát, hogy megfelelően informálva legyünk.

A BKV sztrájkos dolog meg: örültek volna több ezer mailnek, hogy köszi jó fejek voltak, hogy szóltak? A takarítóknak sem köszönjük meg, hogy kivitték a kukát, a projektorosnak sem, hogy bekapcsolta a gépet és emiatt láthatjuk, amit kivetítenek. Szerintem az a dolga az irodának, hogy informáljon, de lehet, hogy tévedek.

Crawly 2010.02.25. 15:32:44

@Mainstream: ez már egy jobb ötlet, mármint a facebookos csoportok tájékoztatása, csak abból meg második körben lefogadom, hogy az jönne ki, hogy bezzeg a kommiroda csak a facebook előtt ücsörgőket tájékoztatja, és csak bizonyos csoportokat tájékoztat és stb...:p

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.25. 15:38:17

@Crawly: írtam már, kb 5perc alatt lehetne egy köremailt, körneptunüzenetet , facebook és twitterüzenetet küldeni, nézd meg a szavazást, főleg az e-mailre van igény.

@Mainstream: teljesen egyetértek veled.
ha akarnának,találnának módot arra, hogy tájékoztassanak!

néha olyan bagatell dolgokról kapunk külön üzeneteket, pl 10perce is jött egy különüzenet, de amiről kellene, ami fontos lenne, pl hogy a TVSZ változott most decemberben is, erről senki nem érzi,hogy tájékoztatni kellene minket. Ezt is írtam már nem egyszer a HÖK-nek is, szerintük ez nem az ő feladatuk...
Bezzeg az összes bál, gyűrű,fényképezés,az az ő feladatuk. a TVSZ változás,az nem...

midrovertalt 2010.02.27. 18:40:05

@corvinyusz: Nyusz, a TVSZ is egy bizonyos szinten a HÖK-höz tartozik, de biztosíthatlak arról, hogy a jövőben mindenről lesz tájékoztatás. De arra az aprócska dologra hadd hívjam fel a figyelmedet, hogy az Egyetem hallgatóinak joga és egyben kötelessége is a rá vonatkozó szabályzatok (TVSZ, HTJSZ, HFKSZ, Kollégiumi szabályzatok, stb.) ismerete. Emellett bárki, aki "egyetemi polgár", bármikor megnézheti a Szenátus, Kari Tanácsok anyagait, illetve a határozatokat is. Ez az Egyetem részéről a hivatalos tájékoztatás, persze van olyan karunk, ahol vannak színvonalas hírlevelek (K-kar), ezeket megfontolhatná a többi kar is.

"Bezzeg az összes bál, gyűrű,fényképezés,az az ő feladatuk. a TVSZ változás,az nem..." - bízom benne, hogy nagyon jól érezted Magad anno a Felező Bálon, a CEN-en. Remélem, hogy majd ha egyszer sikerül végezned (egyelőre csak abszolválnod a szükséges szigorlatokat), rendelsz Te is gyűrűt, illetve szeretnél majd bekerülni az évkönyvbe. Ezek kedves és szép dolgok, emlékek 5, illetve 3 és 2 évekről. Tudod, ezek a dolgok nagyon népszerűek, nemcsak nálunk. De természetesen ha van még ötleted arra vonatkozóan, hogy mivel tehetnék emlékezetessé a hallgatók egyetemi éveit, szívesen fogadunk minden ötletet.

Addig is ajánlom Neked a corvinustkar.blog.hu oldalt, a TTK HÖK így próbál tájékoztatni, nagyon érdekelne a véleményed...

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.02.28. 19:11:56

@dobroczkiadam: tudom, hogy kötelességünk a TVSZ ismerete. De ha ha kapunk augusztusban egy e-mait, hogy megújult a TVSZ, nézzétek át,mert sok fontos pont módosult (pl kreditenként 3e ft a díj) akkor megnéztem volna, alapból nem szoktam minden tárgyfelvétel előtt összeegyezteteni, hogy most épp mi változott benne. A Főbb változásokról írhatnának...

Előbb a kötelesség, aztán a szórakozás. Először a fontos, mérvadó dolgokról szeretnék információt kapni, a bálokról, gyűrűkről ígyis tájékoztatva vagyunk az 50 plakát / hirdetőfal módszerrel.

Szeretném, ha a G-karos HÖK is aktivizálódna kicsit, tetszik, hogy ti ilyen updatek vagytok!köszi


süti beállítások módosítása