corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hok (5) hök (1) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát - avagy a hallgatói véleményezésről általában -

2008.01.23. 01:19 - pitymalat

Címkék: diak hok tanarok halvel

Ha már úgyis szó esett arról hogy szar a HalVel, álljon itt egy kis hökös promó:

A hallgatók körében közkeletű nézet, hogy a hallgatói véleményezésnek nincs semmi érdemi hatása. Ez a vélekedés sajnos önmagát beteljesítő: a hallgatók nem töltik ki a kérdőíveket, mert nem hisznek abban hogy annak bármi hatása lenne, a hatás pedig nyilván csekély, ha nem mondjátok el hogy mit gondoltok. Az egyetem vezetősége már eddig is beépítette volna az eredményeket a különböző személyi döntésekbe, ha rendelkezésre állnának megfelelő adatok. Az eddigi hiányos eredmények már így is megjelennek az egyetem akkreditációs anyagaiban. A HalVel jelentős szerepet játszhatna a különböző előléptetésekkor és a kurzusok oktatóinak kiválasztásakor. Nem minden oktató tanít minden tárgyat jól, így létrejöhetne egy olyan adatbázis, amely segíthetne abban, hogy minden oktató a lehető legmegfelelőbb helyre kerüljön. Emellett megkaphatnák azokat a visszajelzéseket, amelyek alapján fejlődni tudnának, és valódi verseny alakulna ki közöttük. Sokat beszélgetünk egymás között arról, hogy melyik kurzus és melyik oktató miért jó és miért sem. Évek óta pletykák alapján próbálunk jó kurzustartókhoz kerülni. Ez a Jól működő HalVellel sokkal jobb egyszerűbb lenne. Ahhoz, hogy az általunk kívánt változások megtörténjenek, ahhoz a mostani pár százalékos kitöltöttségi arány helyett olyan magas kell, amiből már komoly következtetéseket lehet levonni. Ezért, értékeljétek oktatóitokat és töltsétek ki a HalVelt.
 (halvel.uni-corvinus.hu )

 Az elmúlt időszakban több olyan változás is történt, ami segíthet megragadni a HalVel hatását. :

Egyszerűsítettünk a kérdőíveken, hogy gyorsabb és kényelmesebb legyen a kitöltés 

Az adatok nyilvánosságra hozási határa 50%-ról 30-ra csökkent. (A nyilvános adatok már megtekinthetők a HalVel honlapján).

A szenátus a közeljövőben tárgyal egy szabályzatmódosítást, mely szerint HalVel-en jól teljesítő oktatóktól az elvárt teljesítmény 10%-át is elérhetik, míg 3.50-ás átlag alatt „nem felelnek meg az oktatás minőségi követelményeinek” 

Tárgyalások folynak a Neptun üzemeltetőkkel, hogy kurzusválasztáskor már közvetlenül a Neptunból megnézhessétek oktatóitok értékelését.

Mivel a HalVel elsősorban a Ti érdeketek, ezért ha nem növekszik a kitöltési arány, akkor vagy radikálisan át kell alakítani a rendszert, vagy esetleg kötelezővé kellene tenni.


Frissítve, remélhetőleg így érthetőbb:

Minden évben mérni fogják az oktatók teljesítményét. Ha ezen a mérésen a oktatók nem érnek el egy meghatározott pontszámot, akkor annak részükre negatív következményei lehetnek, ha pedig jól teljesítenek, akkor természetesen pozitívak. Ennek a mérésnek - sok más tényező mellett - része a Halvel. Ha egy oktató átlaga a Halvel-en 4.5 felett van, akkor megkapja a tőle elvárt minimális pontszám 10%-át. Azok az oktatók pedig, akiknek átlaga 3.5 alatti, a nem elfogadható teljesítmény kategóriába kerülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr43308078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mercsi 2008.01.23. 09:58:48

én általában ki szoktam tölteni, de azért ezt hogy gondoltad, hogy talán kötelezővé kéne tenni? kötelező véleménynyilvánítás? na persze, ez kéne csak...

fassy 2008.01.23. 10:23:03

Egyrészt kötelezővé kéne tenni, mint azt teszik nagy neves amerikai egyetemeken (nem kapsz addig hivatalos jegyet a neptunban pl. addig amig nincs befejezve az értékelés), másrészt sokkal komolyabb munkát kéne belerakni Hök-ös oldalról. Ez utóbbi alatt azt értem, hogy rengeteg tárgyam volt, amelyek teljesen máshogy épültek fel mint amire a kérdések rékérdeztek. A jelenlegi HAlvel max az alapoktatás előadás-könyv-írásbelivizsga jellegű tárgyainak lemérésére alkalmasak. Komoly felülvizsgálat kéne külföldi bechmark alapján. Ez utóbbi mondatot akkor mégegyszer aláhúznám.

Scotus Viator 2008.01.23. 12:40:32

A szenátus a közeljövőben tárgyal egy szabályzatmódosítást, mely szerint HalVel-en jól teljesítő oktatóktól az elvárt teljesítmény 10%-át is elérhetik, míg 3.50-ás átlag alatt „nem felelnek meg az oktatás minőségi követelményeinek”

Ezt valaki lefordítaná nekem magyarra? Különösen a második tagmondat érdekelne.

mercsi 2008.01.23. 15:48:29

jó, akkor nekem meg az első tagmondatot magyarázza meg valaki! :) ha valaki eléri a 4,5-öt, akkor milyen elvárt eredmény 10%-át érhetik el? és ez mit jelent?

midrovertalt 2008.01.23. 16:36:55

Nekem sem tiszta...
Az meg, hogy kötelezővé tenni... Na ne már! Van elég kötelezettségem az egyetem felé...

kampec dolores 2008.01.23. 16:58:30

Kedves HÖK-ösök! Ez a levél nem sikerült valami színvonalasra, pár pontja (lásd előbbi hozzászólók) értelmezhetetlen.
Legalább a kommunikációra fektessetek nagyob hangsúlyt...

Ha jól tudom, jelenleg nem kötelező a halvelt kitölteni, nagyon kiváncsian várom, ezt hogy gondoljátok, i.e. a megvalósítás részét. A halvelt egyébként támogatandó dolognak tartom, eddig ki is töltöttem azokat a részeket, amelyekre bejártam. De annyian nem járnak be a legtöbb előadásra, hogy a fenti "pár százalék" nem nagyon növekedhet, ha a hallgatók becsületesek...

Scotus Viator 2008.01.23. 17:16:28

a tőlük elvárt eredmény 10%-át megkapják

Ezt még mindig nem értem. Mi az hogy "tőlük elvárt eredmény"? És hogyan értendő ennek a 10%-a?

Petey 2008.01.23. 20:48:46

Sziasztok!

Elárulom, hogy 6 évvel ezelőtt szinte kötelező volt a kitöltés. Minden félévben az utolsó szeminárium minden tárgyból a véleményezés kitöltésével telt.... addig nem hagyhatták el a hallgatók a termet, amíg ki nem töltötték az ívet. Az eredményeket vagy a tanár, vagy egy megbízott vitte be anno az alapozó képzés irodájába.

Mi volt az eredménye? Az eredményes tanszékek oktatói büszkén hirdették, hogy tanszékük milyen jó értékelést kapott... a (finoman szólva) gyengén teljesítő tanszékek, pedig folytatták "áldásos" tevékenységüket.

Így sem volt semmi eredménye...

Szerintetek az egyetem mai vezetése, tanári szervezete megválna néhány tagjától, ha rossz értékelést kapnának a hallgatóktól? Szerintem már a feltételezés is nevetséges.... hát ezért nem töltik ki az emberek. Időpocsékolás sokak szemében.

W 2008.01.23. 21:15:11

Azt nem hiszem el, hogy valaki komolyan gondolja, hogy a hallgatói véleményezés akármilyen személyi változást okozna. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy egyetemi pályafutásom alatt mennyi olyan tanárral találkoztam, akit pozitívan ki tudnék emelni, kb. a fele pedig teljességgel alkalmatlan. Tegyük fel, hogy idővel az egyetem megválik a nem megfelelő tanároktól; kérdem én, akkor ki fogja megtartani az órákat?

kampec dolores 2008.01.23. 22:09:16

@W: sajnálatos, hogy kevés jó tanárral találkoztál, pedig nem kevés van belőlük. De ötnél biztos több.

Teljesen igaz ami a levélben van az önbeteljesítésről: az ilyen "úgyse lesz semmi" vélemények miatt esélye sincs annak, hogy bizonyosságot nyerjen, vajon van-e hatása a halvelnek vagy nincs...

morgo 2008.01.23. 22:32:03

Én csak azt nem értem hogy ezt mégis hogy?
Kicsit konkrétabban. Szájhagyomány útján terjedő "halvelt "szoktam kurzusválasztáskor alkalmazni (gondolom nagyrészt mint mindenki). Ennek döntő többségében az lett az eredménye hogy a lehúzott szögletesnek kikiálltott tanár jófej volt és érdekes. Míg a mindenkinek tetsző "nagyon jó" tömegoktatására a 40fős terembe bezsúfolódtam én is 82diknek és megállapítottam hogy semmit nem értettem mert hadar és gesztikulál, később pedig szép csendben elkalandoztam mert még unalmas is volt. (nem a tömeg miatt bár az is rátett)
Egyéb megjegyzés. Ki tartaná az órákat ha a rosszakhoz nem jelentkeznek be? Csak mert általában a szemináruimokon annyi férőhelyet adnak meg amennyi pont kell az évfolyamnak, magyarul mindegyik terem tele kell legyen. És akkor most mivan?
Változott vmi, jobb lett? Rosszabb?

midrovertalt 2008.01.23. 23:19:38

Hiába adnak meg akkora termet az adott tanárnak az órájára. Ha elterjed, hog valóban jó órát tart, akkor özönlik a nép, akár a földre is leül. Tapasztalat, most ebben a félévben számvitel I.-ből a gyakvezető Phd-s csajszi iszonyatosan jó órákat tartott, és kb. kétszer annyian voltunk egy teremben az új épületben (ahol kicsik a szem.termek), ha nem többen... És erre a teremre rendeltek kb. 30-40 embert alapnak, képzelitek, amikor jött a tömeg... És nem ment el senki, mert tényleg jó órát tartott.
Ja, hogy Phd-s? A feltörekvőknek jó, hogy helyet ad a tanszék, nemc sak Róth meg Lukács létezik a Számvitel Tanszéken. Ők jól csinálják...

Parképítő 2008.01.24. 12:44:22

Emberek, próbáljuk alkalmazni a kapott tudást! Tudjuk hány embert oktat egy oktató, ki tudjuk számolni, hány kitöltő kell, hogy x %-on szignifikáns legyen a minta. Ami szignifikáns, azt miért ne lehetne felhasználni? Így kevesebb kitöltővel is tudnánk eredményt elérni.

Másrészről hallottatok már olyat, hogy egy (nép,országgyűlési,önkormányzati)választásra nem ment el 50% a választásra jogosultaknak és ezért minden eredményt elhallgattak? Szerintem az lenne a minimum, hogy nyilvánosságra hozzák az eredményeket, maximum ne kötelezze őket semmire nem elegendő számú kitöltő esetén.

Lehet azt mondani, hogy az alacsony részvétel a hallgatók hibája, de
1. sajnos nem túl sok pozitív példát láttunk arra, hogy bármi eredménye is lenne a kitöltésnek(ha volt is azt nem jól (sehogyse) kommunikálták)
2. a halvel kommunikációjából nekem egy üzenet jön át az is halkan, hogy nyerhetek egy laptopot. Szerintem a HÖK-nek is felelősége van abban ha alacsony a kitöltők száma, az ő feladata lenne megfelelően tájékoztatni és mozgósítani a hallgatókat. Nem lehet minden felelősséget a diákokra tolni...

Amúgy had ragadjam meg az alkalmat, hogy kérdezzek a halvellel kapcsolatban. Van amire egyértelműen kötelezi az eredmény az egyetemet vagy csak figyelembe veszik?

zsanna 2008.01.24. 14:44:23

w: már volt olyan oktató, aki amiatt küldtek el, mert az eredménye/megítélése 1,2 lett a halvelen.

parkepito: igen, a höknek kétségkívül felelőssége van abban, hogy alacsony a kitöltők száma. De csak azt tudom ismételni, amit egy másik postban már leírtam, miszerint nem tudunk ott állni mindenki mellett, hogy légyszi, légyszi töltsd ki, mert csak akkor van értelme. Próbálkoztunk/tak a HÖKösök a laptoppal, hogy kapsz csokit, ha kitöltöd, emailek, plakátok, most a neptunnál is bejön a halvel... De ha van ezeken kívül valami más mód, amivel jobban el lehet érni a hallgatókat, jobban lehet motiválni őket vagy megmozgatni őket, akkor ezúton mondom: osszátok meg a hökkel!!!
(mert elég sok brainstormingnak voltam közvetetten és közvetlenül részese ebben a témában annak idején ahhoz, hogy tudjam, a HÖK nem azért nem próbálja ennél is többet/jobban népszerűsíteni a halvelt, mert lusta, nem érdekli, stb. Szóval )

parkepito2: én úgy tudom, semmi nem kötelezi az egyetemet a halvellel kapcsolatban hivatalosan (tehát semmi olyan szabály nincsen, hogy pl. x alatti eredmény esetében el kell bocsátani, stb.) - ha erre gondotál.

Én is úgy gondolom továbbá, hogy a fent többször előforduló "minek töltsem ki, úgysem vezet semmire" hozzáállás meglehetősen destruktív, és ez ellen elég nehéz bárhogy is kampányolni.

Parképítő 2008.01.24. 16:10:13

Kedves Zsanna,

Szeretném leszögezni, hogy elvi okokból mindig is kitöltöm a halvelt. De őszintén szólva megértem azt , aki nem. Amíg nincsenek egyértelmű szabályok, addig csak egy jó eszközt adunk az egyetem vezetőségének, hogy szemezgetve az eredmények között azt büntessen vagy jutalmazzon, aki épp érdekében áll.

Pl. ha már mondod jó ötlet lenne ha megkérdeznétek a hallgatókat mi az amitől hajlandóak lennének szavazni. Nekem példul a nyereményjátékra hajazó laptop helyett jobban bejönne, ha a kezemben lévő lehetőségre és a döntésem lehetséges hatásira hívnátok fel a figyelmet. Sokat segíthetne és hitelesebbé tehetné a dolgot ha pl a Közgazfász újság lehozna egy-egy cikket, hogy pl. kit tüntettetek ki, állítottak pellengérre, kapott saját kurzust a halvel eredményei alapján. Miután több alkalommal is kitöltöttem a halvelt, mindig hiányoltam a visszajelzést. (Skinner féle megerősítés)

zsanna · http://zsuzsie.blogger.com 2008.01.24. 19:11:10

oké, ezt továbbítom az illetékesek felé, és köszi, hogy érdemben válaszolnál.
A szabályok egyébként pontosan le vannak fektetve: bizonyos százalék alatt nem lehet az eredményeket nyilvánosságra hozni, illetve gyakorlatilag "hitelesnek" tekinteni, így jutalmazni vagy pellengérre állítani sem (más kérdést, hogy a jutalmazást azért próbálják megvalósítani).
A rossz az, továbbá, hogy az egyetem vezetősége nem hogy a rosszak, de a jók sem között szemezget, pontosan az alacsony kitöltöttségre hivatkozva. (Elvétve akad egy-két lelkiismeretes intézetvezető, aki átfutja az eredményeket, és lesz vmi foganatja, lsd. amit fent írtam, de ez tényleg ritka.)

Én is (többé-kevésbé) megértem azt, aki az átlátható szabályokra hivatkozva nem tölti ki a halvelt, csak az a baj, hogy sok hallgató nem jut el idáig, v. nem foglalkozik ezzel. De nyilván ez ilyen akinek nem inge... dolog.

Lea King 2008.01.24. 22:25:54

Sziasztok!
Az alábbi szöveg félhivatalos értelmezése a T-kari tanács után:

"A szenátus a közeljövőben tárgyal egy szabályzatmódosítást, mely szerint HalVel-en jól teljesítő oktatóktól az elvárt teljesítmény 10%-át is elérhetik, míg 3.50-ás átlag alatt „nem felelnek meg az oktatás minőségi követelményeinek”

A közeljövőben az egyetemen elfogadnak egy tanárértékelő rendszert. Ebben a tanárok mindenféle tevékenységét pontozni fogják, többek között azt is, hogy hogyan teljesítettek a halvel-ben. Ez sávos rendszert jelent, és 3,5-ös tanári átlag alatt a halveles részre 0 pont jár, azzal a megjegyzéssel kiegészítve, hogy "az oktató nem felelt meg az oktatás követelményeinek". Az itt szerezhető pontok kb. 10-15%-ban számítanak bele az oktató összteljesítményébe. Ez többszöri elmaradás esetén "normán alulinak" számít, és e szerint az oktatót fokozatosan visszaminősíthetik részmunkaidős munkatárssá (ami részmunkaidős bérrel jár együtt...) vagy még lejjebb...

Fekete Pestis 2008.01.26. 16:58:01

Milyen szerencse, hogy az oktatok is velemenyezhetik a hallgatokat :) .

Viccet felreteve : es megis , milyen szempontok alapjan velemenyezik az oktatokat a hallgatok ? Hogy mennyire konnyu a ZH ? Vagy hogy milyen szemet egy dog, hogy ennyi hallgatot meghuzott ? Vagy esetleg hogy nem ragja szajba az anyagot es mereszeli azt nem-eloemesztett formaban atadni ?

Ugyan-ugyan. A Szentagothai prof, meg anno, asszem Pecsett, igen rossz " hallgatoi velemenynek" orvendett. And yet ... igen elismert agykutato volt. T.i. a menzetkozi kutatoi kozosseg ismerte el. ja, hogy anatomian a 90%-ot kirugta ? Hat igen ...

Ha a hallgatoi velemenyek sulypontjat megis az kepezne, hogy az adott oktato hany cikket publikalt az elmult evben nemzetkozi szaklapokban, akkor utolag is elnezest kerek a szarkasztikus stilusomert.

héja 2008.01.26. 18:23:16

@Fekete Pestis: Sajnos az, hogy egy tanár kiváló szakértője a maga területének, csak szükséges és nem elégséges feltétele annak, hogy jó tanár is legyen... Ahhoz kell még például előadói készség, pedagógiai érzék, stb.

Tegyük már fel, hogy olyan hallgatói is vannak az egyetemnek, akiknek nem csupán papír kell, hanem tudást is szeretnének kapni (a pénzükért).

Csak érdekességképpen, a számvitel tanszékről az az általános vélekedés, hogy az egyik legkorrektebb és legjobb az egyetemen (sőt, úgy hallottam nemzetközileg is elismert), holott tudvalevőleg rengetegen buknak számvitelből, és egyesek szerint a szigorlat nagyobb kihívást jelent, mint a komplexvizsga...

mercsi 2008.01.26. 21:44:22

na igen, most jutott eszembe a jó öreg Csernyák László tanár úr, aki szerintem hihetetlen jó tanár volt, viszont a vizsgáin mindenkit megvágott. na ő tudott tanítani...

hidden 2008.01.26. 22:54:18

FP: Amit írsz, az sajnos reális. Kertesit sem szerették, pedig korszerűbben oktatott. Egyébiránt pontosítanék: nem az a probléma, mi alapján értékeljenek a hallgatók - a kérdések ott vannak -, hanem az, valóban a kérdésekre válaszolnak-e, vagy összbenyomás alapján adnak minden pontot. Ezt sajnos nem fogjuk megtudni.

hidden 2008.01.26. 22:56:25

Pitymalat: Mit értünk negatív és pozitív következmény alatt? Ha ez konkrét szankciót jelent, azt milyen megfontolás alapján támogatja a HÖK?

zoltaálmosondkond 2008.01.26. 23:53:54

olyan emberek töltik ki, aki elégedetlenkednek. az elégedettek nem, mert elégedettek. és az elégedetlenkedők közt is olyanok vannak, akik be se mennek a kurzusokra - pedig csak 50% óralátogatás fölött lenne szabad kitölteni. na persze, a hallgató meg a becsületet, távoli fogalmak. be kéne vezetni, hogy ha az oktató bevitte a neptunba a katalógust, akkor onnan kérdeződjön le a halvél és tényleg csak az tölthesse ki, aki ott volt legalább a félév felén. no és az sincs sehol, hogy az oktató elmondhassa a véleményét a tárgyairól: vajon azokhoz a dolgokhoz, amit rajta számonkérnek, megkapta-e, meg voltak-e a feltételeket? mert pl. mit lehet felírni egy olyan teremben, ahol fél év kevésnek bizonyult egy tábla felrakására, vagy ahol a meglevő projektor nem szerelhető be évek óta (valamiért). stb. lehetne sorolni, csak ez nem érdekel senkit ... :(

héja 2008.01.27. 00:26:40

Jó hír: az új épületben vannak olyan termek, amiben tábla is van meg projektor is.
Melyik elátkozott tanszék szegény tanára az, akinek egyik sem adatik meg?! Biztos szerencsés vagyok, de nekem ilyen szemináriumom még sosem volt...

Andras 2008.01.29. 10:08:03

Hát igen, mi volt előbb, tyúk vagy tojás? A hallgatók nem töltik, mert az oktatók úgyse veszik figyelembe, vagy az oktatók nem veszik figyelembe, hiszen alig pár százalék tölti ki?
Na ebből a körből kéne kitörni. Nem az oktatók fognak, hiszen ők is emberek, kutatnak, pályázatokat írnak, KKznak, ja és a gyerekért is el kell menni az oviba. A kutatásról előbb utóbb cikket kell írni, a pályázatnak határideje van, a gyerek sír ha késel az oviból, a KK-t nem fizetik ki, ha nincs meg. Ha rosszul/elavult anyagból/3 percet készülve oktatsz akkor mi is van? Semmi. Na ezért az van a sor végén.
Még nagyobb tyúk vagy tojás a nem bejárók véleménye... Ne mondják meg milyen, mert nem voltak benn, vagy éppen azért nem járnak, mert rossz? Nincs olyan előadás, ami annyira jó, hogy bejárnak? De van.
Hát éppenhogy megkérdezem a nem bejárók véleményét is, különben nagyot torzítok pozitív irányba (aki bejár, pedig nem kötelező, annak nyilván tetszik).

Raddens 2008.01.29. 19:14:53

"kutatnak, pályázatokat írnak"

Ebben lehet hinni? Nekem nem igazán sikerül, de remélem tévedek.

midrovertalt 2008.01.29. 19:21:19

Biztosan van, aki kutat és bőszen pályázatokat ír. De ez nem a többség... :(

B-i C. 2008.06.30. 23:43:31

A halvél a bosszúról szól - az imént olvastam egy hallgatói honlapon ("10 perc alatt megvan, és bosszút állhatsz bárkin! Muuhahahahahahaaaaaaaa...")

no comment :-\


süti beállítások módosítása