corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hök (1) hok (5) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Mit lehet tenni?

2009.12.17. 23:28 - corvinyusz

Címkék: vizsga tankönyv tanarok

Mit lehet tenni, ha egy adott tanszék a vizsgaidőszak kezdetéig sem tesz eleget a követelményeknek, és nem teszi elérhetővé a követelményrendszert a diákok számára?

TVSZ 5. §: "A tantárgyi követelményrendszert a hallgatói információs rendszerben a tantárgyfelvételnél megjelenő információknak tartalmaznia kell, azt a hallgatók számára a regisztrációs időszak első napjától, legalább elektronikus formában, az oktatás első hetében pedig a tanszéki hirdetőtáblán írásban elérhetővé kell tenni, és a hallgatókkal szóban is közölni kell."


 És mit lehet tenni, ha a tananyagot sem teszi az adott tanszék elérhetővé a diákok számára?

TVSZ 24. §" Amennyiben a regisztrációs időszak első napjáig közzétett tantárgyi követelményrendszerben jelzett írásos tananyag a vizsgaidőszak megkezdése, vagy a szorgalmi időszakra kiírt számonkérés napja előtt 4 héttel nem jelent meg a hallgatók számára hozzáférhető módon, úgy a tanszékvezető/intézetigazgató és a Kari Hallgatói Önkormányzat képviselői megállapodnak a tananyag módosításában, vagy a számonkérés, vizsga elhalasztásában."

Rendben, akkor most keressük fel a Gazdasági Jog tanszék honlapját, próbáljunk itt találni tematikát a Gazdasági jogi gyakorlatok 1, vagy esetleg a 2 c. tárgyhoz. Moodle-on esetleg? Nem látja? Nalátja!

Ugorjunk  a Szolgáltatásmenedzsment tanszék honlapjára. Szóljon, aki talál rajta egyetlen tantárgyi tematikát, követelményrendszert, ajánlatot. (külön tetszik, hogy véletlenül sem az egységes egyetemi webdesignot használják.) Nem, moodle-re se töltöttek fel semmit.
 

És ez csak két kiragadott példa.
Ha körbejárok az egyetemen, vajon hány tanszék hirdetőtábláján lóg a tárgy tematikája?...

A Szolgáltatás tanszék egyik tárgyából az év elején kiosztott tematika nem található sehol meg online. Az ott leírt ajánlott könyv sem a kiadó honlapján, sem a könyvtárban, sem a google-ban nem szerepel- bár Aulás könyv. A titkárnő a kérdésemre elmondta, az egyetem mögött megvásárolható a digitális nyomdában 2000 ft-ért.
-A könyvtárba miért nem található belőle egyetlen példány sem?
-Mert ez egy puha kötésű könyv, a kemény kötésű drágább lenne.
-De akár puha, akár kemény, a könyvtárban 100diák olvashatá, így meg egyesével meg kell vennünk.
-A Bsc-seknek már más könyv van, ez 2008-as, felesleges lenne ebből a könyvtárba nekünk példányokat beadni, mikor csak 2 évig használhatják a diákok.
-És ez eddig senkinek nem okozott problémát, senki nem vetette fel Önöknek, hogy egy választható tárgy könyvét nem szeretnénk megvenni?
-Nem.
 

Kérdés1: Két évre minek adnak ki könyvet? A diákok aztán mit csináljanak vele? Eladni nem lehet, megvették egy választható tárgy kedvéért, és aztán takargassák életük végéig, vagy hódoljanak a szelektív hulladékgyűjtésnek?Persze, egymás között csereberélhetünk, de én pl senkit se ismerek a tárgy hallgatói közül.
Kérdés2: Nem jut el addig senki, hogy a könyvtárból ingyenesen bocsájtsák a diákok rendelkezésére a könyvet? Inkább vegye meg minden diák egyesével? Így kell tőkét adni a tankönyvgyártásnak?


Szerintem nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy egységesíteni kellene mind a tanszékek honlapjait, mind a tematikák, és letölthető anyagok elhelyezését. Mert több tantárgy is van, ahol pl csak a moodle-ra kerül fel a tematika, és a többi feltöltött anyag, a honlapon pedig nincs semmi.

Azzal a véleményemmel tudom, hogy nem vagyok egyedül, hogy az egyetemi hétköznapokban igen sok fennakadás van, és jó lenne lépéseket tenni ezek megszüntetéséért, gördülékenyebbé tételéért.
De ha nem hallatjuk a hangunkat, csak lapulunk, mint az a bizonyos végtermék a gyomban, attól nem változik semmi!
Hallassuk a hangunkat, vegyük észre, tegyük szóvá, és akkor változhat az egyetem!
 

Nyusz

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr521605688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sncf 2009.12.27. 14:57:55

A szolgáltatásmenedzsment tanszék ebben a félévben már mindent leszart, december végén megszűnnek, az értelmes oktatókat kirúgták, a többieknek meg a választásokig csináltak ál-állást.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.01.13. 23:01:32

Nem értem, mi a gond a jegyzetvétellel.

1. Vesztek EGY darab jegyzetet
2. Scannerrel beszkennelitek
3. Scan Cromsatorral és Djvu Soloval ".djvu t csináltok belőle
4. A djvu filet az egész évfolyam olvassa.

Hol itt a gond ? Scannelés kb egy óra, djvu fabrikálás úgyszintén. Két óra árán MINDENKINEK van jegyzete :D

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2010.01.14. 15:44:06

@Scaramella va alla guerra: hát nem tudom, olvastál-e már 8-900 oldalas könyveket számítógépen, de nem egy felemelő élmény... Sokkal jobb lenne, ha a könyvtárban mindenki szépen el tudná érni a jegyzeteket, lenne belőle elég. De ha még a könyvtár rendelkezésére se bocsájtanak belőle...


süti beállítások módosítása