corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hök (1) hok (5) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

tesi és szappan

2008.11.16. 13:40 - S Uni V. Rock

Címkék: kinizsi tesi szappan

Egy érdekes helyzetet osztanék meg veletek. Bizonyára többen jártok tesire a Kinizsi koliba. Aki kondit választott, annak ismerős lehet a probléma. A lényeg, hogy a kondi öltözőben becslésem szerint egy-másfél éve nincs kézmosó (folyékony) szappan.

Vicces egy helyzet, de "lassan" kezd zavaró lenni, amikor egy-egy  edzés után nem lehet kezet mosni. Szóval mikor erről beszéltünk csoporttársammal, úgy gondoltuk, hogy egy kérdést megér. Egyik óra előtt épp összetalálkoztunk a tanárunkkal, és neki szegeztük a kérdést. Csoporttársam megjegyezte, hogy merőben ironikus, hogy hatalmas összegből épít az egyetem új épületet, de kézmosó szappanra nincs pénz. (Csak lazán kapcsolódik a témához, de a Tanár Úr megjegyezte, hogy "Igen, ennyire nincs pénz", és jó is lenne, ha az új épületet milliárdokból építette volna fel az egyetem, de PPP-ben épült. (utólag: most futottam át a blogot, hogy volt-e erről írás, de  én nem találtam, azonban a blog nyitó bejegyzéséből egy mondatot, ha megengedtek "Kétségtelen erénye Mészáros úrnak, mint a szocik egy stabil embere, hogy amíg baloldali kormány van, addig hozza a pénzt. Új épület, új kolik." :) ) )


Szóval azzal zártuk a beszélgetést, hogy "Ez van", úgyis hozunk tusfürdőt (nem, nem viszünk), azzal mossunk kezet, de a Tanár Úr szerint is röhejes helyzet, megkérdezi azért Ő is.
Felháborodásunk kezdett alábbhagyni, elkezdtük az órát, majd pár perc után bejött a Tanár Úr, odajött hozzánk, majd közölte, hogy a helyzet nem ilyen egyszerű:

Konkrétan egy éve a mosdóban található 4 (négy) kézmosószer tartó eltört, a takarító brigád pedig azt az utasítást kapta, hogy ne töltsenek bele kézmosószert, mert kifolyik. Érdekes? Hát még ez: A raktárban zsákszámra áll a kézmosó szer, amit ugye nem töltenek bele.

A konklúziót mindenki maga vonja le. De attól még ez van

NV

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr90771760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bóklász 2008.11.18. 23:07:13

Mészárosnak az új épülethez, kolikhoz nem sok köze volt, azokat még Chikán intézte el. És igen, az új épület PPP-ben készült, távolrül sincs még "kifizizetve".
A Kinizsi öltözőrészét viszont állandóan átépítik, furcsa, hogy pont a szappanadagoló kicserélésére ne lenne pénz. Persze az is igaz, hogy mi használók is mindent tönkreteszünk ízibe.

Mészáros Tamás · http://rektor 2008.11.20. 09:01:45

Kedves "tesi és szappan"

Megpróbálunk sok energiát és pénzt fordítani, hogy minél jobb feltételeket és szolgáltatásokat biztosítsunk a hallgatóknak. Aki úgy érzi, semmi sem változott nyíilván az átlagosnál is szugjektívebb. Lehet, hogy kézmosó hiányzik egy helyen, remélem ott is megoldódik. Annak azért örülök, hogy ez a legnagyobb probléma.

Mészáros Tamás · http://rektor 2008.11.20. 09:09:05

Kedves Bóklász!
Örülök, hogy van ideje és akarata az infrastruktúra fejlesztések ügyében véleményt alkotni. Szeretném tájékoztatni, hogy az egyházi kiváltást Andorka rektor úr intézte, a Sóház átvétele Palánkai rektor úr periódusában történt, a Czuczor-Mátyás telket Czikán Attila rektor úr idején vásároltuk meg. Mindegyiküknek névszerint megköszöntem az avatási ünnepségen. Ha ez Önnek így jó, maradjon meg abban a tudatban, hogy én nem tettem hozzá semmit (a főépülethez, a Ménesi Campus felújításához sem). Én még így is örülök az egyetem fejlődésének.

NV 2008.11.20. 18:38:37

Tisztelt Rektor Úr!

Véleményem szerint az általános higiéniai hiány valóban nagy probléma.
Pláne, ha ez a helyzet elég régóta fennáll.

Valamint nem csupán a konditerem használat után mosnék kezet egy mosdóhelységben, gondolom ezzel Ön is egyetért.

NV

Bóklász 2008.11.26. 21:42:48

A poszt azt említi, hogy "Kétségtelen erénye Mészáros úrnak, (...) hogy (...) hozza a pénzt. Új épület...". Valójában az új épületet még Mészáros előtt vettük meg, sőt meg se vettük. Ennyit írtam csupán. Nyilván meg van mindenkinek a maga érdeme, de ahogy a válaszkomment írja, "a Czuczor-Mátyás telket Czikán [sic!] Attila rektor úr idején vásároltuk meg", ebben és a PPP konstrukció kidolgozásában Chikán érdemei emelkednek ki. Chikán sem csinált mindent jól, és Mészáros is sokat tett az egyetemért. Nincs értelme ezen vitázni. Szerencsétlen a bejegyzésben szereplő idézet és annak kontextusa, és kész.


süti beállítások módosítása