corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hok (5) hök (1) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Tatai búsongó

2008.06.13. 11:01 - TuRuL_2k2

Címkék: tata hök

 Hiába kerestem az idei Tata-plakátokat, hiába keresgéltem a neten. Semmi. Máskor ilyenkor már javában zajlott a szálláshely-értékesítés és le is foglaltuk törzshelyünket, a Csillaghoz és a színpadhoz legközelebbi, zajártalmilag erősen terhelt szobát: csak a hazaút legyen rövid. Aztán megkérdeztem a HÖK-öt, s mondták, hogy idén nem lesz Tatán semmi. Ez lett volna a XV. Talán jövőre.

 Ha egy dolgot mondhatnék, amihez igazán kötődöm a Közgázon (egykori hármascsopinkon túl), az Tata. Még nem is vettek fel az egyetemre (csak rá egy hónapra), amikor 2001-ben először voltam. A már ide járó barátaimmal mentünk le szűk 24 órára. Szombaton érkeztünk, nagyon tetszett az egész hangulata, az európai értelemben vett akolmeleg, az összetartozunk érzése. Az Öreg-tó partja tele volt heverésző emberekkel, az egész tábor nyüzsgött. A szállás színvonala persze akkor sem volt jobb semmivel, mint akár tavaly, de kit érdekelt? Vasárnap reggel kellő rutin híján a közelebbi vasútállomásra sétáltunk ki, oda, ahol csak elvétve állnak meg vonatok. Megviselt állapotban vártunk az egyre gyilkosabb napsütésben, ki a váróterem padján aludt el, ki a peronra terített törölközőn.

 Aztán visszatértünk, évről évre. Életem legemlékezetesebb Belga-koncertje a Csillagban, első kétpárevezős szerencsétlenkedésünk az Öreg-tavon, a tóparti villasor és vár ötcsillagos látványa, a Víz, Zene, Virág fesztiválok, az éjszakát egy fa tövében, a pad alatt átszendergő Oszi barátom, a vacsorák a szomszédos Picanto étteremben, az esti szaunázós bulik a Csillagban, a délutáni focicsaták aszfalton és vízen, az esti naplementés és a reggeli napfelketés vízparti szívások.

 2002 és 2003 pörgése után (amire persze a nagy öregek azt mondták, hogy már sehol sincs a fénykorhoz képest) benne volt a levegőben a lassú hanyatlás. Egyre kevesebb közgázos jött, leginkább a gólyautánpótlás maradozott el. A szervezés is érezhetően fáradtabb lett. Pedig a Tatai UV-táborról más egyetemeken is tudtak, talán ez volt a legismertebb közgázos rendezvény. Azt mondtad, Tata, azt mondták, tudják. Már csak ezért is:

 Kell, hogy legyen Tatai Reneszánsz. Adjátok vissza az UV-táborunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr48517969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bubo 2008.06.26. 17:17:25

Döbbenten értesültem róla egy barátomtól, hogy idén elmarad Tata.... 99 óta jártunk oda minden évben, mondhatni "törzsgárda" tagok voltunk. Kiemelt esemény volt számunkra, el nem tudtuk képzelni , hogy ne legyünk ott. Nem akarom elfogadni, hogy idén ez nem így lesz!!!!! Akarom TATA-t, imádom TATA-t, legyen újra ünnep a tatai táborunkban!!!!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.08. 23:25:32

VAN reneszánsz, VAN Tata, VAN szállásunk. Ahhoz már későn futottunk, hogy a szoki ház legyen, de valami elindult.

Életem egyik állócsillaga és egyben mérföldköve, amitől mint valami jelképtől volt nehéz elbúcsúzni. A 30-adik szülinapom alkalmából átgondoltam, mi az a 30 dolog, amire 90 évesen is fogok emlékezni, és Tata az egyik.
oszkarsag.blog.hu/2009/01/29/30_eves_szamvetes

"Tatán tizedszerre vagyunk a közgáz évzáró táborában, pedig az iskola senkinek nem tartott ennyi ideig, sőt, én akkor még nem is oda jártam. Egy srác hajnali 3-kor bemondja a mikrofonba, hogy tizenkettedszerre van ott, 30 éves, lassan megváltozik az élete, és minden elmúlik egyszer. Mindezt alátámasztja azzal, hogy hamisan elénekli a Nehéz a boldogságtól búcsút venni című számot, ami annyira szíven üt, hogy azonnal kijózanodom."

Nem tudom, ki lehetsz, jó tudni, hogy rajtam kívül volt még Oszi a táborban. Minimum 2 embert ismerek a fotóról, úgyhogy őszintén mondom, találjatok oda idén. Látom a blogzáró posztban, hogy tudjátok, hogy lesz. Azt meg mindenki tudja, hogy HOL.


süti beállítások módosítása