corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hök (1) hok (5) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Corvinull cikk a mancsban

2008.02.05. 14:21 - S Uni V. Rock

Címkék: blog cikk mancs corvinull

A múlt héten 'Jajkiáltvány - A közgazdasági elitképzésről' címmel cikket közölt a Magyar Narancs Kovács János Mátyás tollából. A szerző, az ELTE tátéká alk.kg. szak egyik kidolgozója, cikkében a Corvinus egyetem válságáról ír, két hasábja pedig ennek a blognak a tükrében festi le az egyetemi helyzetet.

Nagy büszkeség az, ha az embert hivatkozzák, de ez talán mégsem a legelegánsabb módja volt. A kiemelések még a blognál is jóval egyoldalúbbak, nagyon rövidek, illetve természetesen nem derül ki, hogy ki és milyen helyzetből mondja azt.  A cikk azt sugallja, hogy az egyetemi helyzetet menthetetlennek tartja mindenki, miközben ez a blog csak szimplán kritikai.

De ami messze a legzavaróbb. Hülyen veszi ki magát, hogy anonim kommentelőkre alapozza kritikáját egy folyóiratban. Azokat a mondatokat, amiket KJM idéz a blogról, ezerszer hallottuk már számtalan szakmabelitől szóban, sör mellett. Ennek ellenére senki nem meri felvállalni a keményebb véleményeket sajátjaként. Még KJM is szükségét érzi, hogy ezzel a bloggal legitimálja véleményét, miközben  enélkül is igazán megtehetné.

Ezzel szemben az ilyen hangoknak az egyetemen benn semmilyen nyoma nincs. Márpedig, ha az egyetemen belül a tanszékek, a vezetőség és a diákság nem meri egymást szakmai/erkölcsi kritikával bírálni, akkor nem lesz javulás. Ez utóbbi okból viszont megerősítőleg hat, hogy ez a blog és az a cikk némi teret adott a vitának.

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr97326339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikulasbacsi 2008.02.05. 17:00:37

„Márpedig ha az egyetemen belül a tanszékek, a vezetőség és a diákság nem meri egymást szakmai/erkölcsi kritikával bírálni, akkor nem lesz javulás.”

Ezzel nagyon is egyet értek, csak épp az a kérdés, hogy a tanárok mennyire fogadják el a kritikát. Szerintem vannak jól működő tanszékek az egyetemen, ahol az a vita kultúra jól működik. A baj csak az, hogy az egy kezemen meg tudom ezeket számolni.

Szerintem a kritikai kultúra csak akkor tud kialakulni az egyetemen, ha azt a tanáraink kezdeményezik. Nem hiszem, bárki is kockáztatni merné egyetemi tanulmányait egy-egy kisebb sérelem miatt. Általában a hallgató csak akkor emeli fel a szavát, ha már úgyis mindegy!

Ami szerintem a még nagyobb baj, hogy szerintem a közgáz, ma Magyarország egyik legdiákpártibb egyetemei közé tartozik… Az ELTE-hez SOTE-hez vagy a BME-hez képest mi a szabadság kis szigete vagyunk…


süti beállítások módosítása