corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hök (1) hok (5) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

TUF

2009.01.12. 22:21 - S Uni V. Rock

Címkék: egyetem vizsga penz tuf

Az oktatás kritikán aluli

Minden évben elkeseredetten számolnak be róla, milyen kevés hallgató látogatja az előadásokat, persze arra nem gondolnak, hogy esetleg bennük van a hiba. Természetesen tisztelet a kivételnek.

Mivel egy másik egyetemen is hallgató vagyok, van összehasonlítási alapom: érdekes módon ott nem beszélgetik végig az órát a tanulók, sőt jegyzetelnek. Igaz, van mit. Valamint minden oktató eléri azt a minimális szintet amit egy egyetemen való tanulásnál elvárna az ember. Például nem hibás olyannyira a beszédtechnikája, hogy az egyszerűen képtelenné teszi a figyelést. Vagy a tantárgyak nem úgy készülnek, hogy 10 tanulmányt egymásmellé raknak, ezeket elmutogatják a diákon, majd be kell magolni és a ZH-n számon kérik... Corvinuson megesett az is, hogy egy tantárgynál melynek a teljesítéséhez két évközi ZH-t kellett megírni, a tanár az első ZH-t a vizsgaidőszak első napján javította ki... Ezek nem csak az én észrevételeim, bár az egyetem nem igazán akar tudomást venni róla, hasonlókról számolnak be a Corvinull nevű blogon az intézmény hallgatói.

Lassan kezdem érteni, miért épül a Pesti Campus közepére szemétlift.

Furcsa levél

Ami a biztosítékot nálam kivágta - a színvonaltalan oktatás mellett - a következő levél:

Kedves Hallgatók!

Ismét szeretnénk felhívni figyelmeteket, hogy megváltozott a tárgyelhagyás következménye.

Eddig csupán annak kellett fizetnie, aki több kreditet vett fel az előírt kreditmennyiség 110%-nál (198 vagy 330), függetlenül attól, hogy teljesítette vagy sem. Akkor kreditenként 2000 Ft-ot, 20% felett pedig a költségtérítés 1/30-át kellett kifizetni a diplomaosztó előtt.

Ennek oka az volt, hogy az állam csak az előírt kreditmennyiség 110%-át finanszírozza, a fennmaradó költségeket pedig nekünk hallgatóknak kell. Így néhány hallgatónak akár 100 000 Ft feletti összeget is kellett volna fizetnie. Ez a szabályozás idén júniusban módosult.

Ezután csak akkor kell fizetnünk diplomaosztó előtt kreditenként 3000 Ft-ot, ha a teljesített kreditek lépik túl az előírt kredit mennyiség 110%-át.

Mostantól azonban fizetni kell félév végén a nem teljesített kreditenként 3000 Ft-ot, ha a tárgy magyar nyelvű volt, és kreditenként 8000 Ft-ot, ha a tárgy idegen nyelvű.


Ez azt jelenti, hogy egy 5 kredites tárgy esetén, ha újra fel kell venni 5 * 3000 azaz 15 000 forint fizetendő. Egyenlőség mi, meg fene nagy demokrácia? Van akinek ez nagyon megterhelő összeg (esetleg több, mint az ösztöndíja. Egy "apróságra" hívnám fel a figyelmet:

70/F. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja az állampolgárok számára a művelődéshez való jogot.

(2) A Magyar Köztársaság ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező általános iskolával, képességei alapján mindenki számára hozzáférhető közép- és felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők anyagi támogatásával valósítja meg.

Miért ne bukhatnék meg egy tárgyból, ha az egyetem szabályzatában az van, hogy összesen háromszor vehetem fel. Nem olyan nehéz elképzelni, hogy valami nem sikerül, főleg két egyetem mellett. Mivel a Corvinus egymagában nem sokat ér, többen végeznek második szakot mellette, így becsúszik egy-két bukás. Ilyen feltételek mellett az összegek horribilisak lehetnek. Eddig a tárgyat 2000 forintért lehetett felvenni újra. Elég kemény módosítás. Ám nézzük, hogy folytatódik a levél.

Lehet ugyan, hogy így a tanulmányaink alatt is kell fizetnünk, de elkerüljük azt, hogy diplomaosztó előtt olyan számlát kelljen pár nap alatt kifizetnünk, amire esetleg nem lennénk képesek.

Ez az eredmény egy egész éves tárgyalássorozat eredménye, és úgy gondoljuk, hogy sikerült az egyetem és nekünk, hallgatók számára is méltányos kompromisszumot kötnünk.

Ez sokak számára első hallásra nem így tűnik. Ezért szeretnénk felhívni a figyelmeteket az alábbiakra:

1. Alapvetőnek kellene lennie annak, hogy aki felvesz egy tárgyat, azt teljesíti is.Igen! Harmadikra, ugyanis JOGOM van felvenni ennyiszer, addig pedig ne hallgatólagosan tekintsünk valamit alapvetőnek, amíg pontosan szabályozva van. Ez az új rendszer tudatosítja a bukás költségeit, így félévről félévre tudatosabban tervezhetünk. Az oktatásszervezésnek nem lenne feladata egy tárgy többszöri meghirdetése a magas bukási arányok miatt.

Tudatosítja igen, ki sem tudom fizetni esetlegesen, ez tudatosodik bennem. Az oktatásszervezőnek pedig mégis miért nem feladata egy tárgy többszöri meghirdetése? Lusta talán? Úristen, milyen érvek ezek.

2. Az elmúlt években néhány száz embert érintett évente akár több százezres számla is a nem teljesített kreditek miatt. Ez sokakat ért váratlanul, nem tudatosul bennük előre, hogy fizetniük kell, azonban 8 napon túli tartozás után elveszik a hallgatói jogviszony, így 3, esetleg 5 év munkája. Akkor esetleg közben kell figyelmeztetni őket, nem pedig felemelni a díjakat. Ne keverjük már össze a kettőt.

3. A korlát megléte vélhetőleg (csökkenti a bukott, nem teljesített tárgyak arányát. Ráadásul így átlagosan kevesebbet kell fizetni, mint amennyit régebben. Egyes szakokon a költségtérítés mértéke 400.000 Ft, máshol pedig 80.000 Ft (a súlyozott átlag 200.000 Ft), és így a plusz 10+10% felett nem véltünk méltányosnak, hogy valaki 2500 Ft-ot fizet, míg másoknak 14.000 Ft-ot kellett. Ebből lett az átlagos fizetés magyar nyelvű tárgyak esetében 3000 Ft, amit 5000 Ft-ról sikerült letornáznunk.

1. Hol érdekel engem a költségtérítés államilag finanszírozott szakon? 2. Még ott sem kerül ennyibe egy kredit... 3. Igen, régóta tudjuk, 2*2 néha 5, bizonyára kevesebbet fogok fizetni.

Ha bármi kérdésetek van ezzel, illetve bármi mással kapcsolatban, forduljatok hozzánk bizalommal!

Sikeres vizsgaidőszakot kívánunk,

Hallgatói Önkormányzat

Itt a csattanó. Ki írta a levelet? A HÖK. Ezek után kihez forduljon az ember emiatt az orcátlanság miatt?
A legnagyobb pofátlanság, hogy ez a iromány körülbelül egy héttel a vizsgaidőszak előtt született és már érvényes erre a félévre is. Tájékoztatást eddig nem kaptunk róla levél formájában, pedig arról, hogy az egyetem valamely kertészeti karán valaki a diplomáját védi, minden héten legalább 5 levél érkezik.

Mennyi az annyi?

Számoljunk kicsit. Magamat normális Corvinusos hallgatónak tartom. A norma pedig az, hogy felveszünk egy másik egyetemet/szakot is a Fővám Téri Szabadidő Központ mellé, mert annyira nulla ami ott folyik.

Tehát:
1 félév
2 egyetem
Csak a kötelezőkkel - tehát egyik egyetemen sem vettem fel választhatót - összesen 16 tantárgy. Ebben benne van az ELTE-n a gyakorlataim száma is(A BCE-n - kicsit képzavar - de gyakorlatilag nincs gyakorlat - csak a saját karomról beszélhetek -: ha van is, minimum 30-50 fős...), valamint a Corvinusról tavaly bukott vizsgám - elsajátíthatatlan - legalábbis megérthetetlen volt gyakorlat nélkül, nem azt mondom, hogy nem lehetett volna bemagolni és kész... Azonban, sajnos(?), nem ilyen vagyok...

16 tantárgyból jelenleg 3-ból állok labilisra. Azt hiszem, ez nem olyan rossz arány. Ezek - érdekes módon - mind a Corvinuson vannak, pedig a másik egyetem számomra nem könnyű, mert alapvetően humán vagyok, mégis reál szakot vettem fel. Ennek ellenére tanulással minden ZH, vizsga megírható volt elégségesre.

A 3 tárgy 3 + 3 + 5 kredit, ami összesen 11 kredit.

Ez tehát 11 * 3 ezer Forint, ami 33 ezer.

Szerintetek ez normális? Mert szerintem nagyon nem. Csak nem visszahozzák a tandíjat ilyen formán? Más egyetemen is csináltak ilyet, vagy már alapból is ilyen magasak voltak a költségek? Amennyiben igen, akkor se felejtsük el: a Közgáz legtöbb szakán az oktatás rendkívül színvonaltalan és adhoc. Így akarjon az ember művelődni...

(Egy felháborodott hallgató)

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr14873816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

srácz 2009.01.13. 01:55:47

Nálunk, Debrecenben is bevezették ezt a rendszert, de a HÖK-nek sikerült elérni, hogy csak a 2. félévtől kelljen alkalmazni.
Itt egy kredit 1500, és max 12 kreditig kell fizetni, a felső korlát 18E.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2009.01.13. 14:34:48

én örültem ennek, ugyanis így elúszott az eddig felhalmozott újra felvett tárgyakból származó tartozásom, és így most van rá esély, hogy mire végzek (ca. 1 év), kijövök 0-ra, ugyanis majdnem az összes eddigi számomra kínos tárgyat teljesítettem már, de nem is ez a lényeg.
2004-ben, mikor kezdtem a sulit, akkor még tantárgyanként kellett 3000 ft-ot fizetni egy-egy tárgy kihúzásáért, ha nem teljesítettük, kredittől függetlenül, aztán egyszer csak ez megszűnt, és onnantól kezdve nem kellett fizetni. se levél, se lófasz, hogy mi változott vagy miért, mi persze örültünk, míg meg nem láttuk a tvsz-ben az eddigi félévig érvényes új szabályozást, ti. h a felvett (nem a teljesített) kreditek után kell fizetni nem keveset 110 % fölött, illetve más dolgokat is megváltoztattak, amik hátrányosan érintettek minket, és nekem ez nem állt össze sosem, hogy menetközben hogyan lehet ezeket megváltoztatni. a normális az lenne, hogy amikor elkezdi az ember a sulit, akkor azzal, hogy beiratkozik, elfogad egy szabályzatot, ami mindvégig vonatkozik rá. mióta én ide járok ez már a 3. változat.

xterm 2009.01.13. 19:21:20

Ja, és nem mellesleg ezt a változtatást sehol sem találom.Rektori határozatot nem küldtek róla és a honlapon fent lévő legfrissebb szabályzatban sincs.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2009.01.13. 23:56:57

@xterm:
hát igen, addig a pénzt se nagyon kéne elkérni, de majd a vizsgaidőszak végén látjuk, hogy hogy működik ez.

korrumptőr 2009.01.18. 22:25:33

Csáo!

Meg kell kenni valakit jó alaposan! Amilyen mocskos egy hely ez, sztem a koorupció nem idegen a kedves corvinusos bürokratáktól. Szóval, akinek kapcsolata van, ne szégyellje magát, kezdje el dugdosni a to-snéni v. a tanszéki adminisztrátor melle közé az ezreseket!
A másik szakomon az ELTE-n, a hök ott sem szent, de valamiért elérték az elhagyott kreditek után járó büntetés korlátozását valami 20-30 rugóban. Itt semmi ilyen nincs. Én vmi 70-80-at fogok (?) fizetni, mert amikor felvettem a tárgyaimat, még nem tudtam (szerintem önhibán kívül) erről a szabályozásról.
Egyébként jogi abszurdum az egész.

Én itt már csak a korrupcióban hiszek kedves barátaim!
Éljen a Corvinull!

Yumurdzsak 2009.01.20. 18:10:08

Sztem kezdjük ott, hogy a közgázos szakok nehezek, és el lehet velük helyezkedni, ha nem egy droid az illető (persze ebből sok van). Nem azért kell sajnálni a cikk íróját, mert két egyetemre jár. Viszont azért fontos ez a cikk, mert felhívja a figyelmet arra, hogy a HÖK folyamatosan hallgató ellenes intézkedéseket léptet életbe, és az is teljesen szabályellenes, hogy évközben hoznak ilyen barom döntéseket.

Ugyanúgy tavaly átvariálták az ösztöndíjrendszert, valahogy arról is csak decemberben szereztem tudomást. Volt egy nem teljesített tárgyam, a régi rendszer szerint kaptam volna havi 6000-t.

pitymalat 2009.01.25. 00:36:11

@korrumptőr:
Kedves Korrumptőr!

Nem érzed esetleg szükségét, hogy teljesítsd a tárgyaid? Állítólag még a közgázon is szoktak olyat.

no meg az összeg:
Az egyetem azért szed ennyit, mert megteheti. Mivel mindenkinek van legalább 1 de inkább két nyelvvizsgája érettségikor az elszúrt bacheloros felvételi rendszer miatt, úgyhogy az igazán rászoruló kevés. Másrészt a többieket minősíti, de még akkor is a BCE a legjobb az országban. Ha drága mennj mondjuk egerbe, ott még ingyen laptopot is kapsz.
felvi.ektf.hu/?q=hallgatoi_laptop

kukuriku 2009.01.25. 11:18:41

@pitymalat: mintha az adójogszabályokat sem év közben szokták volna módosítani, hanem azok mindig a következő naptári évtől érvényesek. Erre lehetett volna ebben az esetben is törekedni.

pitymalat 2009.01.25. 19:49:36

@kukuriku:
az egyetemi szabályzatokban a legnagyobb módosításokat júniusban csinálják. Így könnyebb bevezetni az új évfolyamoknak.
Abból a szempontból igazad van, hogy küldhetett volna bárki is egy emilt, de ez azon nem nagyon változtat, hogy a tárgyakat teljesíteni kell.

kukuriku 2009.01.25. 21:55:23

@pitymalat:
nem a tárgyak teljesítésével vitatkozok. hanem azzal, hogy az egyetemen semmivel kapcsolatban sem lehet tervezni, mert minden változik. S ezt még megfejeli, hogy már szemeszter közepén is vezetnek be, visszamenőleges hatállyal, új szabályozást.

Azonban némileg szemétség a szabályozás, hogyha a mostani vizsgaszabályzat betartása sem tökéletes, és főleg, következmény nélküli.

kiskicsicsiga 2009.02.10. 15:37:47

most mondjam azt,hogy mikor a HÖKöt megkerestem a kérdéssel,hogy miért novemberben kell megtudni azt,amit illett volna a szeptemberi iskolakezdéskor elmondani nekünk,azt mondták,hogy
"nem a HÖK feladata a diákság téjékoztatása"

na itt raktam le a telefont.
sőt nekik nem is érdekük hogy a kérelmünket 6-7hónap alatt esetleg megválaszolják.
az se ,hogy tájékoztassanak róla.
sőt még olyan jópofizós színben is kell feltüntetni magukat,hogy lealkudták 3ezerre.
Mondjam azt,hogy a Műegyetemen 1200/kredit?ők vajon hogy csinálják?

kiskicsicsiga 2009.02.10. 15:43:10

pitymalat, valljuk be(tudom,hogy HÖKÖS vagy) nem csináltok semmit.
a szemétlift ellen is akkor kezdtetek tiltakozni,mikor már félig kész volt.
nem szeptemberben kellett volna az első lapátnyomnál felvonulni?
nem illett volna legalább egy e-mailt körbeküldeni,hogy "változott a TVSZ" amit mellékesen nem lehet külső gépre letölteni(a dijtáblázatot) csak egyetemi gépen,vagy vpnen.

ismét leírom,nem hobbija senkinek,hogy nyáron nézegesse,vajon mikor változnak a jogszabályok.

teljesen természetesnek vettem,hogy mikor beiraktoztam elfogadtam bizonyos szabályokat, és ezek tudatában vettem fel szeptemberben a tárgyaimat.nem gondoltam rá hogy homlokegyenest más szabályok léptek életbe.
és valljuk be a diákok 98%a nem tudott novemberig az új szabályokról(még a TO SE!!!) a 2%meg Hökös...

szóval részemről ez volt az utolsó koporsószögetek.
legalább azt lobbiznátok ki,hogy erre a félévre ne legyen még évrényes!

paavo 2009.02.13. 09:44:06

Először is a TUFos témához:
Az jogos szerintem is, hogy nem szóltak előre. Viszont a többivel maximálisan egyetértek. Mi az, hogy a tárgyfelvételnél még nem tudtátok, hogy életbe fog lépni a szabályozás?? Úgy vettétek fel a tárgyaitokat, hogy már szeptemberben tudtátok, hogy ezt meg ezt nem fogjátok teljesíteni? Vagy komolyan nem értem... Így legalább tényleg meggondolják 2x az emberek, hogy felvesznek-e egy tárgyat. És igen ezen az egyetemen is illik teljesíteni a tárgyakat... Az, meg hogy valaki nem tudja kifizetni: egyszerű, tanulni kell és teljesíteni a tárgyakat, szerintem nem lehetetlen egyiket sem ezen az egyetemen.

Másodszor a "Szar a Közgáz..." témához:
Komolyan nem értelek Titeket... Most mondhatnám, hogy a többi még ezt sem közelíti meg, de akkor jönne az, hogy ha a többi szar, attól nekünk még nem kell (jogosan), de nem mondom, mert abszolút nem igaz. Én most vagyok 3.éves G-karon, de eddig kb 2-3 tárgyra mondanám azt, hogy szar volt és a tanár is kritikán aluli volt, a többivel meg voltam elégedve, sőt voltak szép számmal amiket nagyon élveztem.. A másik meg, hogy ez az egyetem szerintem annyi lehetőséget kínál, mint semelyik más az országban. Itt van a legtöbb diákszervezet, szakkoli, amikbe ha belép az ember, netán még vezetőségi pozíciót is betölt, szerintem messze többet ér, mint akármilyen képzés vagy tantárgy... Aztán épp amiatt, hogy nem kell megszakadni az órára járásban és a tanulásban, van ideje mindenkinek elmenni dolgozni.. Arról már ne is beszéljünk, hogy ki lehet menni egy félévre Erasmusra, sőt ott van a CEMS program, amit ha valaki elvégez, akkor kb kapkodni fognak a cégek utána.. Én életem legjobb 2,5 évét töltöttem eddig itt, és biztos hogy ide jönnék újra, ha lehetne választani megint... Ki kellene nyitni a szemünket..

posztmodern 2009.03.01. 14:50:58

Kedves paavo,
Az egyértelmű, hogy a közgáz jelenleg a legnevesebb gazdasági oktatást nyújtó intézmény Magyarországon (bár kíváncsian várom az ELTE-Pete Péter féle AK szak első gyümölcseit...). Ami szomorú, az az, hogy miközben Rektor Úr nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy hátbaveregesse saját egyetemét, addig külföldhöz képest egyre jobban lemaradunk. Tanít a Közgáz ma bármi olyat, amit magadtól ne tudnál elolvasni egy könyvben/gazdasági hetilapban? Vannak olyan oktatók, akik megváltoztatják a társadalomról/gazdaságról alkotott hétköznapi véleményedet? Komoly szakmai ismeretet ad át az az oktató, aki maga is csak a (M.o-n igen gyakran változó) TV beszélgetőműsorainak szempontjait emlegeti? Más szóval: az egyetemen a G-K-T tudományok "cutting edge-ét" tanítják?

Néhányan minden bizonnyal igen választ érdemel az előző kérdésekre. De a többség (legalábbis saját tapasztalataim szerint) nem. Szerintem a BCE-nek (mint M.o. legnevesebb intézménye) külföld felé kellene kinyitnia szemét (és nekünk hallgatóknak is), már, ha fel tudja dolgozni az ott látottakat...

.....

Ami pedig a TUF-díjat illeti: Lehet pozitívan felfogni a változást. Elképzelhető, hogy lesz színvonal-növelő hatása. Talán többen fognak könyvet ragadni vizsgák előtt, ha tudják, hogy fizetni kell a bukásért. Ami felháborító, az az, hogy a legelső levelében a HÖK még csak azzal magyarázta a változást, hogy sokaknak sokat (>100000 Ft) kellett fizetniük diploma előtt a 110% túllépése miatt. Ez nagyon szolidáris elgondolás, de mi van az olyanokkal(mint a komment szerzője is), akik tanulmányaik alatt 1-2 tárgyból TUF-oznak, így vígan benne maradtak volna a 110%-ban? Az járjon jól (Jól fog járni??), aki sokszor bukik, vagy az, aki nagyjából normálisan teljesít??

Itt is szeretném felhívni a figyelmet a HÖK önhátbaveregetésére, amit a szakunkon többen is az év pofátlanságának választottak meg...

Írta: Éva Lénárt
2008 október 15., szerda 00:49

Kedves Hallgatók!

Az egyetem tavalyi szabályzatai alapján, ha több kreditet vettünk fel
az előírt kreditmennyiség 110%-nál (198 vagy 330), függetlenül attól,
hogy teljesítettük vagy sem, akkor kreditenként 2000 Ft-ot, 20%-felett
pedig a költségtérítés 1/30-át kellett kifizetni a diplomaosztó előtt.

Ennek oka az volt, hogy az állam csak az előírt kreditmennyiség
110%-át finanszírozza, a fennmaradó költségeket pedig nekünk
hallgatóknak kell. Így néhány hallgatónak akár 100 000Ft feletti
összeget is kellett volna fizetnie. Ezt a szabályozást sikerült idén
júniusban megváltoztatnunk!

Ezután csak akkor kell fizetni diplomaosztó előtt kreditenként 3000
Ft-ot, ha a teljesített kreditek lépik túl az előírt kredit mennyiség
110%-át. Emellett félév végén a nem teljesített kreditenként 3000
Ft-ot, ha a tárgy magyar nyelvű volt, és kreditenként 8000 Ft-ot, ha a
tárgy idegen nyelvű.

Lehet, hogy így a tanulmányaink alatt is kell fizetnünk, de elkerüljük
azt, hogy diplomaosztó előtt egy olyan számlát kelljen pár nap alatt
kifizetnünk, amire esetleg nem lennénk képesek. Ez az eredmény egy
egész éves tárgyalássorozat eredménye, és úgy gondoljuk, hogy sikerült
az egyetem és nekünk, hallgatók számára is méltányos kompromisszumot
kötnünk.

Üdvözlettel:
Hallgatói Önkormányzat

Utoljára frissítve ( 2008 október 23., csütörtök 23:16 )

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.05.12. 08:44:26

hát pavvo nem tudom te melyik Corvinusra jársz,de én arra az Egyetemre járok, ahol, bár a vizsgaidőszak 5 azaz öt db hétből áll, a 4.héten egy db vizsga van meghirdetve , és az 5héten is csak egy db vizsga van meghirdetve, nem mellékesen ugyan abból,amiből a 4heti is van, és még egy szigorlat.
tehát lehet itt vizsgázgatni,csak legyünk rá tekintettel, hogy az összes tanszék még május végén eltudjon menni nyaralni, legyen az leszarva,hgoy neked 3hét alatt kell 10tárgyat lenyomnod-esetleges uv-kal együtt.
és ez az az Egyetem,ahol a számvitel tanszék megteheti ,hogy a vizsgaszabályzatban előírt minimum 3helyettt 2vel szúrja ki a szemedet-úgy hogy ehhez a höktől elkezdve mindenki aszisztál.
és bárkinek bármit panaszkodsz, az nem az ő asztala...
ez az az Egyetem,ahol bár 24órán belül lehet leadni egy vizsgát, a 7vége ebbe nem tartozik bele-csak a vizsgaszabályzatba felejtették ezt a kis nüanszot beleírni.az, hogy egyik szombaton nem tudod leadni a hétfő reggel 8as vizsgád,a másikon meg(csk kipróbáltam)letudod, az meg a rendszer háklija.
Ez az ami van is meg nincs is.

vannak kötelességeid, jogaid meg nincsenek.

corvinyusz · http://corvinyusz.blog.hu/ 2009.06.01. 08:08:15

http://corvinyusz.blog.hu/

ha van rá igény, én itt folytatom!


süti beállítások módosítása