corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hök (1) hok (5) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Szakszeminarium-remalom

2008.11.14. 18:39 - S Uni V. Rock

Címkék: corvinus t kar szakszem

 Otodeves hallgato vagyok hamarosan eljon a diplomamunka ideje, es mint minden evben, iden is szakszeminariumok segitik (?) a diakokat a sok okossag megirasaban. Szeptember kozepen senki nem tudott semmit a szakszeminariumokrol. A masodik tanitasi heten a felelos titkarno azt mondta hogy figyeljuk a diplomacia.hu oldalt, a kovetkezo het folyaman megjelennek a szakszeminarium lehetosegek, online kell majd jelentkezni. Az ezek utan meghirdetett idoponthoz kepest nehany nap kesessel valoban megjelent a lista, szuper rendszerben lehetett jelentkezni. (Itt roviden megjegyeznem hogy harom rubrikat kell kitolteni, de amikor ezt megteszed es a legordulos menubol kivalasztod a masodik opciodat, akkor automatikusan kitorlodik az, amit az elsohoz irtal magyarazatnak. Ez persze nem olyan borzaszto, de azert halas lennek ha egyszer az eletben mukodne vmi egyetemi online jelentkezos megoldas).
 
Mindegy. Minden tanar neve mellett szerepelt hogy max hany embert fogad az adott szeminariumon, az en valasztottam mellett a tizes szerepelt. Kuldtem neki egy emailt, kitoltottem az online rendszert aztan boldogan hatradoltem. Kozben tovabbi emaileket valtottunk, elkezdtuk leszukiteni a temamat, vazolni hogy mirol es hogyan is szeretnek irni. Korulbelul ket es fel hettel mindezek utan, azt irta hogy van egy kis gubanc az adminisztracioval, de igyekszik elrendezni. Kiderult, hogy egy bizonyos szabaly szerint PHD hallgatok nem vezethetnek szakszeminariumot. "Kompromisszumos megoldaskent" ket embert megtarthat a hozza jelentkezett 7bol. Nem tudvan hogy ezt mi alapjan tegye, az elsokent jelentkezett ket hallgato maradt a csoportjaban, a tobbieknek le is ut, fel is ut. (az online rendszer szerint a tanarok nem a jelentkezesi sorrend alapjan valasztanak, de elfogadom hogy sarokba szoritottak az emlitett PHD hallgatot, es ez tunt a legigazsagosabb megoldasnak).
 
Mondanom sem kell, hogy csutortok delutan 4kor kaptuk a hirt hogy valoban kiszorultunk a csoportbol, pentek delben volt a vegso hatarido (a pothatarido utani, amire mar csak kuloneljarassal lehet jelentkezni). Oten kerultunk ebbe a lehetetlen helyzetbe, ebbol harman kulfoldon vagyunk, nem tudunk szemelyesen harcolni az ugyunkert. A tanszeki titkarno a csutortok delutani levelemre penteken KETTOKOR valaszolt (azaz ket oraval a hatarido utan!), hogy szerinte hetfoig lehet jelentkezni. A honlapon persze mas szerepel, de vegulis miert lenne ertelme azt is frissiteni, amikor a titkarno remekjol informalt es elerheto...
 
Otunkbol egy valaki mar tobbszor bennvolt a tanszeken, azt a valaszt kapta, hogy a szakszeminariumi kulonbizottsag mar tud a problemarol, dolgoznak az ugyon. Korulbelul harom kulonbozo napon, kismillioszor ment be es kuldtek el hogy jojjon vissza mas idopontban. Ma, a titkarno altal feltetelezett idopont elott nehany oraval (amennyiben valoban este van a deadline) meg mindig nem derult ki hogy miert tortent ez az egesz, sot, szamomra az sem hogy a PHD hallgato miert nem viheti ezt a szeminariumot, fokepp ha o ezt ellvallalta es szivesen megtenne. Egyszoval megy a szokasos egymasra mutogatas, es meglepo modon ki a hibas a vegen? A diak. Hon szeretett dekanunk leteremtette az ugyben eljaro evfolyamtarsamat hogy miert jar el masok neveben. Megmondta hogy tobb embert erint a problema, de paran kulfoldon vagyunk. A dekan szerint ez mindenkinek az egyeni problemaja es ilyet nem kene csinalni.
 
Csutortok delutan a T karos HOK kepviselonek is irtam, azota sem hallottam tole.
 
Oke, mas szeminariumra megyek, mint amire szerettem volna, pedig a tanar is elfogad es nekem sincs bajom azzal hogy PHD hallgato. De miert nem lehet az ilyeneket idoben kitalalni, miert nem vallal erte senki felelosseget, miert kovetunk olyan szabalyokat, amik senki szamara nem elonyosek? Miert hoz engem hatranyos helyzetbe az adminisztracio azzal, hogy inkompetens es nem ismeri a sajat szabalyzatat? Mit tehetek en ebben a helyzetben? Szo nelkul jelentkezek egy masik csoportba, legyintek egyet, latott mar ilyet a vilag, oda se neki; vagy duhongok, bosszankodok, probalok a diakkepviseleti szervhez fordulni, igyekszunk a dekannal beszelni meg a special bizottsaggal akik elkuldenek minket melegebb eghajlatra.
 
Allitolag az egyetem ertekeket kozvetit. Az ertek hogy en hulye diak vagyok, fogjam be a szamat, ne kepviseljem a velem azonos helyzetben levoket, birkamod fogadjam el masok hibajat es a hatranyt amit okoznak nekem?

emje

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinull.blog.hu/api/trackback/id/tr79769225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arch 2008.11.14. 19:15:57

végre újra posztok! hajrá! bőven ráfér erre a bcere egy fikablog

TP 2008.11.15. 22:00:12

Írj külső konzulenssel, külső témáról dolgozatot. Úgy az legalább ér is majd valamit, belekóstolsz a való világba, esetleg munkát is kapsz vele. A szakszeminárium nevű tréfán ne dühöngj... vicc az egész... értelmesebben is eltöltheted az idődet.

Forman Balázs 2008.11.16. 01:20:26

Kedves Hallgató!
Nem ismerem választott szakdolgozati témáját. Az én szakszemináriumi csoportjaim is hivatalosan teli vannak. De ha a szakdolgozat megírásához szüksége lenne segítségre szerdánként 11h-12h illetve 13h30 és 16h30 között tartok a csoportjaimnak szakszemináriumot Ha bejön, ha megkeres, szívesen segítek a legjobb tudásom szerint. A most szerda némileg bizonytalan. De előtt való nap ír e-mail-t este tudok rá válaszolni, hogy biztosan meglesznek-e a szakszemináriumi óráim.
Tisztelettel
Forman Balázs

Anna · http://www.anyomozo.hu 2008.11.16. 11:00:25

Így intézz ügyet elektronikusan vagy baráti segítséggel...
Ebben a posztban van minden legalja: határidőtologatás, ellentmondás az illetékesek részéről, utólagos módosítások ... broáf :S

emje 2008.11.20. 14:14:27

Még annyit hozzátennék hogy hetek teltek el az eset óta és a HÖK-től eddig semmilyen visszajelzést nem kaptam.
Utólag visszanézve persze ez az egész nem is olyan borzasztó, de amikor folyamatosan ilyen kihívásokat zúdít az egyetem a diákok felé, akkor kicsit fárasztó.


süti beállítások módosítása