corvinull blog

Sztorik a Corvinus egyetemről az utókornak.
Írj te is: sunivrock@gmail.com

Kommentek

  • tokenhunter: Ne haragudj, de szerintem saját hibád miatt nem tudtál mit kezdeni az egyetemen megszerzett "tudás... (2016.05.06. 17:36) Vége
  • vigike: @vigike: természetesen vizsgadolgozatra gondolok (2010.06.01. 13:29) Tanszéki zárvatartás
  • corvinyusz: @dobroczkiadam: válasz ment hely hiányában priviben. (2010.05.19. 09:44) Költői kérdés
  • corvinyusz: @oroce: ez minden felsőoktatási intézmény minden hallgatójára működik,és névtelen. a Halvel az csa... (2010.05.18. 11:37) A tanár-értékelő
  • sncf: Talán csak annyi történt, hogy az egyetemi kommunikáció a szervezők által kért időpontnál jóval ko... (2010.04.29. 13:14) „Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

Címkék

ballmer (1) bicikli (3) blog (3) bologna (1) bombariadó (1) c (1) campus (4) child (1) cikk (2) corvinull (1) corvinus (5) csalas (2) dekan (1) diak (8) diploma (3) diplomaosztó (1) diszdoktor (1) disztoktor (1) economics (2) egyetem (5) előadás (3) előadó (1) email (3) erasmus (3) eredmények (1) foepulet (1) foto (1) fűtés hűtés (1) gep (1) g kar (2) halvel (3) hiányosságok (1) hír (1) hírlevél (1) hok (5) hök (1) informatika (1) iszk (1) kampany (1) kerdoiv (1) kinizsi (1) konferencia (1) könyvtár (3) közgazdász (1) közgazdász cikk (2) kredit (1) kurzus (2) k kar (5) lemondas (1) lift (1) lustasag (1) mancs (2) meszaros tamas (1) metro (1) napközi (1) nemzetközi iroda (2) nepszavazas (1) neptun (2) oktato (7) ora (3) palyazat (1) pc (1) penz (1) puska (1) reform (1) reklam (1) rektor (1) segédlet (1) stadler (1) szakszem (1) számvitel (2) szappan (1) szekrény (1) szemet (1) tanarok (13) tandíj (1) tankönyv (2) tanszék (6) tarolo (1) tárolók (1) tarsadalomszerkezet (1) tata (1) tesi (1) to (1) trautmann (1) tuf (1) tvsz (1) t kar (4) video (1) vizsga (10) zalai erno (1) Címkefelhő

Vége

2011.03.31. 21:21 - corvinyusz

Címkék: diploma tanszék diak tanarok

Lediplomáztam.
Ha újra 18 lennék, nem ezt az egyetemet jelölném meg február közepén.
Olyan helyet jelölnék meg, aminek nem neve van, hanem használható tudást ad.
Ahol tanítanak is valamit, amivel később tud is az ember kezdeni valamit.
Ahol olyanok tanítanak, akik a való életben is dolgoztak már az adott területen.
Nem nagy, kiöregedett nevek kellenek az egyetemre, hanem piacképes szaktudást adni tudó emberek.
Felesleges olyan programokat tanítani, amiket már évek óta nem használnak.
Minek könyvelünk papíron? 4féléven keresztül?
Miért tanítanak az egyetemen olyan tanárok, akik a megfelelő fokozatuk megszerzése óta egyetlen könyvet sem olvastak (nem, még internet se) , egyáltalán nem fejlesztik magukat a saját szakmájukban? Nem haladnak a korral, diavetítőt használnak, e-mailt félévente egyszer olvasnak...

Sajnálom, hogy a nagynevű egyetemen olyan profilba vágó ismeretanyagok, amire máshol szakok, választható szakirányok épülnek, mégcsak választható tárgyként sem szerepelnek az adott terület diákjainak órarendjében. Hogy minden tanár csak azt tudja, amit a saját könyvében/kollégájának a könyvében leírtak 10-15 éve. Hogy ez egy olyan egyetem, ahol nem csak a tanárokat nem érdekli a diákjaik nevei, de sikerült elérniük, hogy mi se tudjuk, hogy hívják őket.
Mert nem tanítanak. Csak előadást tartanak!

Sajnálom, hogy aki nem akar külföldön tanulni, hogy a TO-n küzdeni a kinti féléveiben szerzett kreditekért, annak ez az egyetem nem kínál szinte semmi használhatót.
Sajnálom, hogy a tanszékek megkeserítik az itt tanuló diákok életét, és ezt senki sem akarja észre venni, mindenki a homokba dugja a fejét.
Sajnálom, hogy olyan szintű bürokrácia van az épületben, ami miatt görcsbe rándul minden hallgató gyomra év elején, és év végén, ügyintézésnél, kérvényezésnél... Mellette pedig a kommunikáció egy nagy nulla.
Sajnálom, hogy 5,5 év alatt egyetlen 20 perc alatt lezajló tárgy-vagy vizsgafelvételnek sem voltam átélője.

Az egyetlen jó dolog, amit ezen az egyetemen kaptam (néhány baráton túl) a könyvek.
A Corvinus könyvtár valóban irigylésre méltóan bő választékú, folyamatosan frissülő, az ügyintézők rugalmasak, az olvasótermek szépek. Legalább a diákság olvassa a könyveket, hamár a tanárok nem.

Sajnálom, hogy ezt az egyetemet választottam.
Jó híre van, jól mutat egy CV-ben. Felveszik az embert, és ott bizony kiderül, hogy az egyetemen tanultak 97%-át soha az életben nem használja. Az a 3 % pedig bőven kevés ahhoz, hogy boldoguljon a munkahelyén, egy csomó gyakorlati dolgot bizony ott kell megtanulnia-pedig mennyivel jobb lett volna, ha legalább a szakirányos tárgyak egyikén bemutatják, hogy bizony, bizony, a való világ, az így működik.
Nem úgy, ahogy az Egyetemen tanították.

Hozzáteszem, nem vagyok egyedül a véleményemmel.
Így gondolja a nagy többség, akinek nem volt olyan rokona, ismerőse, nagy baráti köre, aki a papír után a feneke alá tette a cégesautót.
Aki ismeretségi kör nélkül kerül ki az egyetem falai közül, annak bizony igen sokat kell a Valódi életről tanulnia, hogy ne álljon be a diplomás álláskeresők közé.

Elment 5 év az életemből, lett egy diplomám, de nem tanultam semmi használhatót.

Agyő, balra el!
 

Tanszéki zárvatartás

2010.05.31. 10:19 - corvinyusz

Címkék: vizsga tanszék

Biztos lehetetlen egy ilyen kérdéskört szabályozni, de esetleg meg lehetne oldani, hogy a tanszékek titkársásai egységes, vagy közel egységes nyitvatartással üzemeljenek.

Az egyik tárgyból például egy hétfői vizsgára próbáltam feljelentkezni-sikertelenül.
Minden vizsga hétfőn van a tárgyból, és az első próbálkozás napján már sejtettem, hogy az bizony nem sikerült. Hazaérve le is ültem a neptun elé, hogy jelentkezek a következőre. De az bizony tele volt, és nekem mindenképpen az kellett. Egész héten néztem, vártam, de bizony nem ürült meg hely, és ahogy láttam, a jelentkezett hallgatók 90%-a a neptunnyitás napján vette fel a vizsgát.
Hétfőn 2kor volt a vizsga, tehát péntek 2ig lehet róla 'leugrálni'.
Péntek délelőtt már igencsak sietősnek tűnt a dolog, felkerestem a tanszék honlapját.
Elhülve találkoztam szembe a hallgatói félfogadási idővel:
Hétfő: 13.00 - 16.00
Kedd: 9.00 - 13.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 9.00 - 13.00
Péntek: nincs

Tehát, bárkinek bármi hasfájása van, teszem azt egy hétfő délutáni(vagy kedd reggel 8?) vizsgával kapcsolatban, az csütörtökön 1-ig jelentse nekik...
Végigtelefonáltam a tanszék összes számát, pénteken délelőtt egy se vette fel.
E-mailt is írta nekik- erre speciel e percig nem jött válasz.

Ilyen esetekre szerintem-bármilyen bizarrul is hangzik, lehet,hogy érdemes lenne bevezetni egy vizsgaidőszaki, változtatott nyitvatartást is, hogy akinek a pénteki vizsgájával van gondja, ne kelljen már csütörtök1-ig lejelentenie...

Végül nem ürült meg egy hely se a vizsgán, szorgos telefonálgatások után most délelőtt sikerült utolérnem egy tanárt. Abban reménykedtem, hogy odamegyek, és meg tudom írni (biztos lesz, aki 'nem jelent meg', csak lesz helyem), de a tanár azt mondta, nem járható ez az út, ha felvették volna pénteken a telefont, akkor se tudtak volna helyet csinálni nekem. Jól pórul jártam.

Költői kérdés

2010.05.18. 11:31 - corvinyusz

Címkék: hok

Vajon mit kellene nekünk, hallgatóknak csinálni, hogy a G-karos HÖK munkatársai csináljanak is valamit?

Ahányszor kérdezünk, mindig az jön vissza, 'próbáljátok velük megbeszélni'.

Nem számít, hogy tanszéken belül sikerül egy napra, sőt egy időpontba rendezni az összes tárgy vizsgáját, vagy egy napra tesznek két szigorlatot a tanszékek, esetleg a vizsgákat teszik fel bőven neptunnyitás után.

A kérésünkre, kérdésünkre mindig ez a válasz.

Próbáljuk meg elintézni magunknak, beszélni a tanárral, hogy egy életre megyjegyezze a nevünket, a fejünket, stb. Kilincselj magad, hogy vajon elfogadják-e a nyelvvizsgádat,vagy sem. Derítsd ki magad, hogy vajon bombariadó van-e még, vagy sem.


Azt csak halkan kérdezem, ők akkor minek vannak vajon...
 

Évközi hiszti

2010.04.26. 22:47 - corvinyusz

Most kaptam egy levelet, melyben szavazásra buzdítanak, ám a cikk után elgondolkodtató kommentek is vannak...

TE VÁLASZTASZ!

A KKI alapú ösztöndíjszámítás rengeteg visszásságot hordozott magában, ezért egy egyetemi oktatókból és a Hallgatói Önkormányzatok képviselőiből álló bizottság új módszert dolgozott ki.
Azért, hogy az igazságtalanságok minél előbb véget érjenek, a rendszer már szeptembertől bevezetésre kerülhet, vagyis a 2009/2010-es tanév második félévében teljesített tárgyak esetében már az új rendszer alapján kaphatnánk tanulmányi ösztöndíjat. A gyors bevezetés mellett egyaránt vannak releváns érvek és ellenérvek, melyeket a rendszer ismertetése után olvashattok.
A cikk, számításokkal itt folytatódik.
A rendszer mellett lehet érveket és ellenérveket felhozni, kérdéses számomra például, hogy az az 1,2-es szorzó ott a legelején hogy jött ki...

Ami egy picike pozitívum nekem a dologban, hogy megkérdeznek minket.
Ritka pillanat.
Ami viszont egy óriási nagy mínusz jelet tesz a project mellé a fejemben, az az, hogy visszamenőleges hatályban is gondolkodnak.
Kezd felrémleni emlékeim között a pillanat, mikor egy ködös novemberi napon megtudtam, hogy a szeptemberben felvett kreditjeim után, ha nem teljesítem őket, januárban fizethetek *3000 Ft... Persze akkor nem visszamenőleges hatállyal vezették be a dolgot, hanem nemes egyszerűséggel elfelejtették kommunikálni a G-kar hallgatói felé, hogy eme apró, nüansznyi változást eszközölték a passzusokban. És mi álltunk ott tanácstalanul a TO ajtajában...
A kommunikáció, az az, ami bizalmat ébreszt az egyetem irányába a hallgatóságtól, hogy a szeptemberben felvett kreditek, melyeket hajtépve számolgatunk, azok valóban úgy lesznek, ahogy szeptemberben kinéznek. És vizsgaidőszakban nem válnak hirtelen 3000Ft/kredites szorzóvá a sárga csekken, és nem derül ki, hogy valaki rosszul egyensúlyozott a leendő ösztöndíjával kapcsolatban...
 

Miért nem lehet az ilyeneken időben elkezdeni gondolkodni, és csak a megfelelő kommunikáció után elkezdeni megvalósítani? Miért kell, hogy a diákoknak mindig legyen min agyalniuk az egyetem jóvoltából, hogy 'most akkor mi lesz, most akkor mit kell csinálni'?

Megszűnik az indexünk

2010.04.26. 21:09 - corvinyusz

Címkék: hír

Haladunk a korral!

A Szenátus elfogadta az E-leckekönyvről szóló szabályzatot.

Az új típusú leckekönyv bevezetését az alábbiak szerint képzeljük el:

Az újonnan (keresztfélévben) belépő hallgatók már nem kapnának hagyományos leckekönyvet.
A rendszerben lévő hallgatók pedig a vizsgaidőszak végén leadják a hagyományos leckekönyvüket a Tanulmányi Osztályon/Hivatalban – ugyanúgy, mint eddig –, azonban már csak a hallgatói jogviszonyuk megszűnésekor kapnák azt vissza. A hagyományos leckekönyveket – a leadást követően – a Tanulmányi Osztály/Hivatal vezetné oly módon, hogy a Neptun-ból kinyomtatott etikettet ragaszt a leckekönyv mindkét oldalára, majd aláírással hitelesíti azt.
Ezzel az átmeneti megoldással biztosítanánk azt, hogy mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgán való hallgatói megjelenés egységes legyen, ezzel megkönnyítve az oktatók számára is az átmenetet.Vizsgázás, érdemjegyek ellenőrzése

A továbbiakban a hallgatók nem leckekönyvvel igazolják magukat, hanem személyazonosító okmánnyal. A szóbeli vizsga eredményeit az oktató a vizsgalapra viszi fel, melyet a hallgatónak is alá kell írnia.
A jogszabálynak megfelelően biztosítani kell a hallgatónak, hogy ellenőrizhesse az adatbázisban, a Neptun-ban szereplő adatok helyességét, így a hallgató legkésőbb a vizsgaidőszak lezárulta után 14 napon belül kifogással élhet a nyilvántartásban szereplő értékelésre vonatkozó adattal szemben. Amennyiben a hallgató nem él ezzel a lehetőséggel, később nem élhet kifogással.

A Szenátus a szabályzatot azzal fogadta el, hogy az E-leckekönyvről szóló szabályzat alkalmazása során esetlegesen felmerülő gyakorlati problémákat egy kari képviselőkből álló ad hoc bizottság összegyűjti, mely alapján konszenzusos egyeztetés útján előkészíti a szabályzat módosítási javaslatát a Szenátus 2010. április 26-ára tervezett ülésére.

 

Az előterjesztés ITT megtekinthető.

Két kérdésem lenne: ez már a mostani vizsgaidőszakban is életben lesz?
A másik pedig, hogy ezt a bizonyos 'ad-hoc' bizottságot majd hogy lehet elérni.
Merthogy általában itt mindig probléma, hogy az illetékesnek vélt személyek egymásra mutogatnak, a hallgató nyűge senkinek se inge...
 

Hasznos információ az e-mailcímekről

2010.04.26. 21:06 - corvinyusz

Címkék: segédlet

Nagyon hasznos, mi 3évvel ezelőtt vért izzadtunk, mire sikerült a privát mailcímünkre irányíttatni a stud-os leveleket:)

Tisztelt Hallgatók!

Egyetemünkön minden hallgató rendelkezik egy alanyi jogon járó e-mail címmel, mely az intézmény belső kommunikációjának megkönnyítését segíti elő. Ide érkezik a Corvinus Hírek is, amely napi hírlevél formájában foglalja össze az aktuális híreket, eseményeket és lehetőségeket.

Tapasztalataink szerint sajnos sokan nem használják ezt a címet, és így sok fontos és hasznos információ nem jut el hozzájuk. Ez az e-mail cím minden hallgató esetében a keresztnev.vezeteknev[esetleg egy szám]@stud.uni-corvinus.hu formában kerül kiosztásra, és a hozzá tartozó postafiók a http://webmail.uni-corvinus.hu címen érhető el.

A bejelentkezéshez szükséges adatok:
Név: a Cusman azonosító

Jelszó: Cusman azonosítóhoz tartozó jelszó
(Az az azonosító illetve jelszó, melyekkel az egyetemi gépekre tudnak bejelentkezni)

Ezúton kérünk tehát minden kedves Hallgatót, hogy ellenőrizze ezt az e-mail címet, és amennyiben másik e-mail címen szeretné megkapni az Egyetemmel kapcsolatos információkat, irányítsa át azt a kívánt, privát e-mail címre. (Az átirányítással kapcsolatos részletes útmutató INNEN letölthető.)

Az átirányítást a http://cusman.uni-corvinus.hu oldalon is kezdeményezheti a http://www.bke.hu/download/cusman_tajekoztato.rtf oldalon leírtak alapján.

Itt a bejelentkezéshez ugyanazokra az adatokra van szükség, mint a webmail-hez. Ehhez, amennyiben nem az egyetem valamely gépén szeretnék végrehajtani, VPN-kapcsolatra is szükség van.
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a továbbiakban a Neptun rendszeren keresztül csak a tanulmányokkal (tantárgyakkal, vizsgákkal, ösztöndíjakkal és az egyetemi oktatás rendjével) kapcsolatos e-mail-ek kiküldésére lesz lehetőség.

Együttműködésüket előre is köszönjük.

Üdvözlettel

Kommunikációs Iroda

E-mail cím: kommunikacios.iroda@uni-corvinus.hu

Időzavarban

2010.04.26. 13:44 - corvinyusz

Címkék: diplomaosztó

Közgáz. Aki itt tanul, tudja, mindenről vagy előtte egy nappal, vagy utána két nappal értesülsz, ha értesülsz egyáltalán...

Végzős vagyok, remegve várom a diplomaosztó napját. Több, előre lefixált programom is lesz a nyár végén, ehhez már jó előre megnéztem a tanévi időbeosztást, melyről sajnos balga módon nem készítettem korábban print screent...

Ma a vizsgafelvétel gondolatán morfondírozva lecsekkoltam ismét a dátumhalmot, és elhülve tapasztaltam, hogy se szó, se beszéd, két héttel hátrébb helyezték a diplomaosztó napját...

Előző félévben konkrétan emlékszem, hogy abban a rublikában még 2010. szeptember 10-e állt, most pedig 24-25 díszeleg ott...

Ez nem csak azért kellemetlen, mert nem szóltak, hanem azért is, mert hivatalos vagyok egy esküvőre szeptember 25-ére... Az ifjú pár egyik tagja történetesen konkrétan tudom, hogy többek közt azért is választotta ezt a napot, mert a diplomaosztója szeptember 10-ére volt kiírva... Tudom, egyéni szociális probléma neki, és nekünk meghívottaknak, de így a két halmaz metszetében levő emberek (akik most velünk diplomáznak, és az esküvőre is hivatalosak) igencsak vívódhatnak...

Ha ennyire önkényesen módosulnak azok a bizonyos számok, miért nincs odaírva, hogy az adatok tájékoztató jellegűek? (ahogy látom, 2hete módosították).

Kommunikációból elégtelen!

„Válság az oktatásban? Oktatás a válságban!”

2010.04.14. 11:35 - S Uni V. Rock

Címkék: konferencia corvinus k kar

Ez itten a címe a az újabb kari konferenciának amire a tegnapi corvinusos hírlevél invitálnak. Amúgy fenn van a egyetemi honlapon is. Engem egyenlőre nagyon emlékeztet a 20 éves a K-karra konferenciára. Reggel plenáris ülés nagy emberek részvételével. Ezzel semmi gond, talán még érdekes is lesz. Azt sosem értem, hogy miért egy közgazdász konferencia közepén kell megnyitni egy kiállítást? Mondjuk az a 10 perc igazán nem érdekel senkit. Aztán jön az egész konferencia lényege, a szekció ülések délután, ahol oktatóink előadhatják épp aktuális kutatási témájukat.
 
MIÉRT NINCS A SZEKCIÓK PROGRAMJA????? Szerintem 2 héttel a konferencia előtt még maguk a szervezők sem tudják, hogy ki ad elő és micsodát. (képzelem milyen lázas munka folyhat az prezentálók előszűrésében) Az igazán gáz az, hogy  20 éves a kari konferencián még a jelentkezési határidő után sem lehettet tudni, hogy kik adnak elő és miből. Ezért aztán volt olyan szekció, amely szinvonala egy átlagos TDK szóbeli fordulót sem érte el. Nem azért, mert a diákok okosabbak lennének, hanem azért, mert legalább látszott, hogy felkészültek. Igazából így ettől a  sem várok többet.
 
amúgy miért van az, hogy mások még egy "mini-workshopra" is tudnak programot összerakni? (ez meg a mai hírlevélben jött) Pedig annak csak az a célja, hogy összehozza az embereket. http://behavioreconomicsworkshop.blog.hu/. Nézzétek meg, (szerintem érdekesnek tűnik) és ha bárkit is bármennyire érdekel a viselkedési közgazdaságtan, akkor menjen inkább oda. Nincs kiállítás, de legalább tudja, hogy mit kap.
 

 UPDATE:  azóta valóban felrakták, köszi junulinocskának a kommentet (04.21)

 

A tanár-értékelő

2010.04.09. 19:24 - corvinyusz

Címkék: tanarok

Régóta vártam már, hogy megjelenjen egy ilyen program, ahol név nélkül lehet véleményezni a tanárokat.
Ez sokat segíthet azoknak, akik nincsenek jóban felsőbb évesekkel, és tárgyfelvételkor buzgón vakarják a fülük tövét, vajon melyik tanárt is válasszam...
Persze az órák majd így 1-1 tanárnál szignifikánsan telve lesznek, de igazából ez kell!
Én még soha nem tapasztaltam, hogy a HalVel-nek bármi érdemi következménye lenne, az adatokból, diagramokból érdemi információt még nem nagyon sikerült leszűrnöm, szerintem a többség fél a lenyomozhatóságtól-alaptalanul- és nem is egészen őszinte...
Itt legalább a diákok, vagy a magukra találó tanárok (már aki ismeri az internetet...) szembesülnek a valósággal, a hallgatók igazi véleményével.

Amint lesz egy kis időm, nekiállok, és szépen végignézem én is az adatbázist, és véleményezem a tanáraimat. Tedd ezt te is!

http://markmyprofessor.com

Gyere, segíts te is az alsóbb éveseknek, és véleményezd a tanáraidat!

webmail harca a karrierirodával

2010.03.26. 20:29 - S Uni V. Rock

Nagyon mókás történet, olvassátok szeretettel

Utólagos engedelmmel a neveket kivettem belőle

Szia!

Harmadéves NG-s vagyok, ugye eléggé terítéken nálunk a szakmai gyakorlat.
Jött ez a levél egy hónapja az összes harmadévesnek:

Date: Fri, 26 Feb 2010 16:34:41 +0100
From: karrier@uni-corvinus.hu
Subject: Tájékoztatás kötelező szakmai gyakorlatról
To: karrier@uni-corvinus.hu

Kedves Harmadéves Hallgatók!

Szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy változik a kötelező szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályozás.
A gyakorlat két félév és 60 kredit teljesítése után kezdhető meg.
Felmerülő kérdéseitek esetén forduljatok bizalommal a Karrier Iroda munkatársaihoz!

Üdvözlettel:
Corvinus Karrier Iroda

Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Iroda
1093 Budapest Fővám tér 8. fszt. 31.
telefon: +361/482-5080 és +361/215-5538
e-mail: job@uni-corvinus.hu

Ügyfélfogadási idő: H-Cs 10:00-14:00

 

Megkérdeztem, hogy ez alapján visszamenőleg el lehet-e ismertetni szakgyakot, de a válasz annyi volt, hogy:Kedves Fruzsi!

Köszönjük az érdeklődését.
Információim szerint nincsen lehetőség visszamenőleg elismertetni a végzett szakmai gyakorlatát kötelező szakmai gyakorlatként.
Felmerülő kérdései esetén továbbra is forduljon hozzánk bizalommal.

Üdvözlettel:

.........

Karrier Iroda
Budapesti Corvinus Egyetem

1093 Budapest Fővám tér 8.
tel./fax:+36-1/482-50-80
e-mail:........@uni-corvinus
web:www.karrierexpo.hu

És mindezek után a hab a tortán a szakfelelősünktől csoporttársamnak szóló levél mindannyiunk számára továbbítva:Tisztelt XXXXX!


A levél téves információt tartalmazott. A vonatkozó döntést megelőzően küldték ki az arról szóló levelet, viszont a döntés a jelenlegi szabályozás megváltoztatásáról nem történt meg, így a szakmai gyakorlat szabályozása nem változott.

Üdvözlettel:

....................

Többet ehhez nem is szeretnék hozzáfűzni. Most akkor már a hivatalos egyetemi szervezetktől jövő leveleknek sincs valóságtartalmuk? Előbb értesítenek ki, minthogy a döntést meghozták volna? Nem kellene esetleg az irodának helyesbítő levelet küldeni? Fenomenális információáramlás...

 

üdv

 

Fruzsi

 

Megújul a webmail

2010.03.01. 21:33 - corvinyusz

Címkék: hírlevél iszk

Van újdonság, jóhír is a nap alatt, ez ma landolt a postafiókunkban:

 

"Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Az egyetemi levelezőrendszer (webmail) egy komoly verzióváltás előtt áll, mely eredményeként egy sokkal modernebb, könnyebben kezelhető, biztonságosabb levelezőrendszert állítunk az Önök szolgálatába.

A verzióváltásra 2010. március 5-én kerül sor, melynek következtében az egyetemi levelezőrendszer aznap 18 órától várhatóan másnap reggel 6 óráig nem lesz elérhető.

Az új levelezőrendszer ezt követően a https://webmail.uni-corvinus.hu címen lesz elérhető.

Segédanyagokat mind az adott oldalon a „HowTos/Használati útmutató” linkek alatt, mind pedig a http://portal.uni-corvinus.hu/webmail_leiras (magyar nyelven) és a http://portal.uni-corvinus.hu/webmail_howto (angol nyelven) oldalakon találhatnak. Ez utóbbi kettő már jelenleg is elérhető.

Az átállás idején történő leálláshoz türelmüket és megértésüket kérjük.


Köszönettel,
Informatikai Szolgáltató Központ"

 

Egyrészt nekem nagyon tetszik, hogy mostanában az ISZK rendszeresen küld értesítést, ha a neptunban, levelezésben kisebb-nagyobb leállások vanank.
Másrészt az is tetszik, hogy végre megújul kicsit a webmail, kíváncsian várom a végeredményt, remélem használhatóbb, dizájnosabb lesz, mint az előző volt.

 

Nyusz

Esik szét a C épület?

2010.03.01. 10:48 - corvinyusz

Címkék: c egyetem

A napokban a C épületet járva érdekes jelenségre lettem figyelmes.

 

 

 

 

Egyrészt feltűnt, hogy mennyi sebhely éktelenkedik az, alig néhány éve átadott épületen, másrészt ezek a számok is elgondolkodtattak, talán leltároztak, hogy mennyi is van belőlük? Talán hamarosan kijavítják a hibákat?

Ha valaki tud konkrétumot a dologról, kérem kommentelje be, nagyon érdekel a dolog.


Nyusz